30 Ağustos 2008 Cumartesi

Naum Paşa Konağı


Daha önce bu mekandan bahsedeceğimi söylemiştim.Naumpaşa Konağı şimdilerde yeni bir adı daha var Gani Gani.Beyoğlunda barların arasında kalmış anadolu mutfağını ve anadolu kültürünü yaşatmaya çalışan bir mekan.Bunda da gayet başarılılar.İlk defa eşimle bu mekana gittiğimizde birsürü barın arasından geçerek içkisiz vede otantik bir mekana ulaşacağımıza inanmamıştım.Barların arasından eşimi takip ederken arkasında söyleniyodum iyimisin sen burda ne arasın içkisiz vede otantik bi yer diye.Eminim sizde aynı duygularla gidiceksiniz :)
Tahmin edersiniz ki göründüğü gibi mumlar eşiliğinde bir ortam yok :) Ama mumlara gerekte yok zaten.Mekan köyünüzde ki babannenizin,dedenizin evinde gördüğünüz,oralarda kullanıldığına şahit olduğunuz eşyalarla dekore edilmiş.Biz eşimle bil bakalım bu ne işe yarar,nerde kullanılır bilgi yarışması düzenliyoruz kendi aramızda her defasında :)Üst iki kat arasında ki merdiven boşluğunda düşünülmüş güzel bir yapay şelale.Her zaman şarıl şarıl su akar vaziyette olmasa da güzel görüntü :)



İlk iki kat oda oda ayrılmış.Seki odası,avcı odası,gelin odası gibi isimlendirilmiş.Odalarda da isimlerini çağrıştıran eşyalar mevcut.




Odalarda yemek yemeyi tercih ederseniz her odanın önündeki basamakta ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekiyo.Daha sonra bu rahat yer minderlerinde ister bağdaş kurun,ister uzatın ayaklarınızı keyfinize bakın.Hangi odayı seçerseniz seçin uzun vede keyifli vakit geçireceksiniz.


Ben yer sofrasına alışık değilim,hayatta bağdaş kurup oturamam derseniz üst iki kat masalı düzende hizmet veriyo.Gene otantik bir dekorasyon eşliğinde :)






http://www.naumpasakonagi.com/ adresinden gitmeden önce menüyü inceleyebilir,fiyatları da görüp gruba bir iki kişi daha ekleyebilirsiniz bile belki :) Biz gittiğimiz zaman Karışık ızgara veya Naumpaşa spesialini tercih ediyoruz.Porsiyonları gayet bol bir porsiyon karışık ısgara ile iki kişi rahat rahat doyabilir.
Ayrıca odaları geniş olduğu için vede bir ev ortamı rahatlığı sağladığı için çocuklarınız da keyifli zaman geçirecektir.Küçük çocuklarınızı uyutup geniş minderlerinden yataklar yapabilir o gözünüzün önünde uyurken rahatca vakit geçirebilirsiniz.
Gitmeği düşünenlere iyi eğlenceler :)






24 Ağustos 2008 Pazar

Peynirli Börek


Size yapımı gaaaaaayet basit hemde lezzeti şahane olan bir börek tarifi veriyorum bu hafta.Misafiriniz gelicek ama üzerinizde bir tembellik var,sabah kalktınız kahvaltıya bi börek yapsak çabucak dediniz,okuldan geldiniz canınız börek çekti.İşte bu gibi durumlarda can simidi niteliğinde bir börek bu börek :)
Geçtiğimiz hafta komşumuzun kızının doğum günüydü.(dıdının,dıdısının gibi bir tabir hoş değil biliyorum ama başka tabirde yok bunun için :) ) Sabah erkenden aradılar sizinle çok önemli bir işimiz var mutlaka gelin diye.Korktuk ne oldu acaba diye songül ablayla düşünüyoruz kara kara.Apar topar gittik içeri aldılar bizi ki masa donatılmış herşey hazır bi tek biz eksiğiz :) Hemen sonra da pasta geldi doğum günü çocuğu bize süpriz yapmak istemiş doğum gününde :) Pek güzel bir doğum günü kutladık bir ilkdi songül ablayla benim için :P Peynirli börekde doğum günü menüsünden.



Mercimekli köftenin tarifi de inşallah ilerleyen günlerde karşınızda olucaktır :)




Bu hanım kızımız da doğum günü çocuğumuz :P Herşeyiyle dört dörtlük bir kız nazar değmesin çok seviyoruz kendisini ve takdir ediyoruz kendisini yetiştiren anneciğini :) Hemencecik böreğin tarifini veriyorummmmmmm.

Malzemeler:

4 adet yufka

1 su bardağı su

1.5 su bardağı süt

1 yumurta

yarım çay bardağı sıvı yağ

500gr beyaz peynir

1 yumurta sarısı ve susam(üzeri çin)

Hazırlanışı:

Süt,su,yumurta,sıvı yağı bir kasede çırpıyoruz.Yufkayı bütün olarak açıp hazırladığımız sütlü harçtan her tarafı ıslanacak şekilde yayıyoruz.Diğer 2.yufkayı da sosladığımız yufkanın üzerine açarak seriyoruz.Onunda her tarafına gelicek şekilde sosu yayıyoruz.Yufkayı 12 eşit parçaya bölüyoruz.Böldüğümüz yufkaların geniş tarafına çatal yardımıyla ezdiğimiz beyaz peyniri enine yaıyoruz ve sigara böreği gibi sarıyoruz.Diğer kalan 2 yufkayı da aynı işlemleri takip edip sarıyoruz.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Daha önce bahsettiğim 3-4 günlük tatile çıkma planları kesin olmamakla beraber yatmış durumda :( Annemler tatilden yeni geldiler ve ramazan hazırlığına girişti anneciğim hemen malum.Çocuklarda 1 eylülde anaokuluna başlıyolar.Aynı zamanda rehabilitasyona devam edicekler.İkisini çakıştırmicak şekilde bir program ayarlaması isticem rehabilitasyon merkezinden.Çocukların okul hazırlıkları yapılıcak.Bunlarla da uğraşıcak tek kişi benim tabi ki :) Ben kesin bişi yok desem de sizinde gördüğünüz gibi bu tatil bu sener yatar! Zaten bu son günlerde yaptığım bütün planlar suya düşüyo ki bu benim için olması en kötü şeylerden biri.Benim yaptığım planlar suya düşmicek arkadaş :) Geçen haftadan önümüzdeki pazara(yani 2 gün önce)eşimle çocukları yorgunluktan ayakta uyuyacak hale gelene kadar gezdiricez diye sözleştik.Cumartesi akşam eve yeni bir planla geldi tabi kendileri.Arkadaşlarıyla denize gidiceklermiş,biliyomuş söz vermiş ayıp etmiş,ama telafi edicekmiş mişmiş de mişmiş yani.Ama tabi ben pek anlayışlı,pek merhametli süpsüper bir eş olduğum için(heheh) izin verdim gitmesine :)) Pazar günü çocuklarla uyandık mükellef bir kahvaltı hazırladık.Babamıza da mesaj yolladık "biz evdeyiz sen denizdesin ama senden çok eğlenicez hıh!" diye :) Kahvaltıdan sonra banyoda paspasdı,süsdü,püsdü ne varsa kaldırdım.Küvetimizi (büyük bir küvetimiz var çok şükür) ful suyla doldurdum.Benim her daim yaldızlı ve sade iki çeşit olmak üzere 100'er balonluk paketlerim bulunur evde. Rengarenk balonlar şişirip banyoyu doldurdum.Çocukların plastik ördekleri,ayıları,arabaları ne varsa attım küvete.Yüzümü de jovi'nin parmak boyasıyla boyadım birde eğlenceli bir müzik açtım :) Çocuklar bu sırada çizgi film izliyolardı.İkisini de soyup banyoya soktum yüzlerini görmeliydiniz,kahkahalarını duymalıydınız diyorum :)))Suyun içinde çırpındılar zıpladılar durdular.Tabi anneleriyle birlikte :)) bütün banyo su gölü bu arada.2 saat oynamışız sonrada duşlarını aldılar,yemeklerini yiyp uyudular.Akşam 7 gibi uyudular sabah 7 de kalktılar :)) Fotoğraflarını çekmeyi yayınlamayı çok isterdim ama makinem bende değil malesef o yüzden başka bir çatlak anne - mutlu çocuklar maceramızda yayınlarım inşallah :) (Yüzümdeki boyayı merak edenler için belirteyim yıkayınca hemencecik çıkıyo ve hiçbir zararı yok rahatlıkla kullanabilirsiniz yani :D ) Bugünlük de bu kadar.Böreği deneyenlere afiyetler olsun diyorum.

Banyoyu su gölüne çevirme macerasında bize eşlik eden parça sizlerle :)

We like to party - Vengaboys

17 Ağustos 2008 Pazar

Yıldızlara Göre Anneperi :)


Canım,cicim,bidenem çilekli sütüm bana kısa bir horoskop analizi yapmıştı günün birinde :) Kendisini nerden tanıyoruz? http://www.birkafadanherses.com/ adlı tatlı sert blogundan tabiki :) Şimdi çileklimin çıkardığı horoskopdan yola çıkarak beni tanıyalım.Ben beni tanıyorum da siz tanıyın :)


Güneş, Ay, Mars ve Merkür Burcun:Yengeç Venüs Burcun:Aslan


Oldukça anaç, aileni, vatanını, evini çok çok seven birisin ve yumuşak huylu mülayim bir o kadar da ilgili ve disiplinli bir eşe sahipsin muhtemelen.
Bir çok kişinin sırlarını paylaşıyor olabilirsin. İnsanlar sana gelip dertlerini, sevinçlerini rahatlıkla paylaşabilir. Ve rahatlarlar. Psikolog gibi bir etkin olabilir çoğunda. Çünkü Yengeç burcunda tam 4 gezegenin var. Ve yanlış tahmin etmediysem yükselenin de Yengeç çıktı (saati 04:30 aldım) [sonradan beni birebir tanıyınca karar verdik ki yükselenim aslan benim :) ]İnsanları anlama ve onları onlara anlatma, dertlerini bulup tespit edip çözümler üretebilme yeteneğin olabilir.[terzi söküğünü dikemezmiş ya burda onu görüyoruz :) ]
Teknolojiye, elektroniğe düşkün biri olabilirsin. İkili ilişkilerde; “saygı ve akıl” senin için çok çok önemlidir. [Allah herkese akıl fikir vermiş.Bunu kullanmayanlara tahammülüm yok evet.Saygıya da çok önem veririm.İkili ilişkilerde önceliğim saygıdır.Saygısız biriyle kim olursa olsun,ne olursa olsun muhattap olmam,olamam.Saygısızlık ettiğim de nadir görülmüştür.Eğer birine saygısızlık ettiysem zaten saygıyı hak etmeyen biridir ve beni kesinlikle çok zorlamıştır!]Övülmeyi seversin, sevilmediğini düşündüğün an hayata küsecek kadar yalnız hissedebilirsin kendini. Karamsarlığa dikkat etmelisin.[Övülmeyi kim sevmezzz :) sevilmediğimi düşündüğüm zaman üzülürüm evet ama sevdiğim değer verdiğim kişi tarafından sevilmiyorsam.Zaten ben severim herkesi böyle sevgi dağıtıcısı gibi bişeyimdir :) Beni 1 seveni ben 5 sevmişimdir hep.]
Alkışlanmak ve ilgi senin için çok önemlidir. İnsanlara sıcak ve cömert bir yaklaşım sergilersin. Dost canlısısın ve gezmeyi seversin.[Evet alkışlanmak,takdir edilmek çok önemlidir.Çünkü günlük hayatta ince eleyen sık dokuyan bir tipimdir.En ufak detaylara kadar düşünür,dört dörtlük olması için yaptığım işin kendimi paralarım.E ondan sonra da alkış beklicem tabi hakkım :) Karadenizliyiz biz karadenizlilerin geneli sıcak,neşeli,dost canlısı,kıpır kıpır insanlardır zaten.Ben de öyleyim.Küçüklüğümden beri çok cömert oldum hep elde avuçta ne varsa verirdim.Annemlerin aldıkları yeni bebekleri ilk günden arkadaşlarıma dağıttığımı bilirim :) Büyüdüm annemin ne paralar döküp yaptırdığı dantelleri dağıttım arkadaşlarıma.Ben evlenmicem yaptırmayın bişe işte dedikçe annem yaptırırdı.En son annemin gözünün içine baka baka bir akrabamıza kıymetli bir dantel vermiştim.Kahroldu kadın da bişi diyemedi tabi :)) Daha sonra ne oldu nişanlandım çeyiz hazırlığındayız kardeşimin çeyizlerine göz koydum tabi :) Onu da ver bunu da ver diye :))]Konuşmak konusunda baya baya iyisindir Kendini çok iyi ifade edebilirsin.
Asla haksızlığa gelemezsin, hakkını çok iyi korursun hatta başkalarının haklarının yenmesine de göz yummazsın. İyi bir savunma yeteneğin olabilir Sanatsal anlamda bir yeteneğin olabilir. Örneğin; tiyatro, sahne sanatları gibi.
Gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok seversin. Farklı kültürler ve yabancılar aşırı ilgini çeker. [Evet baya baya iyi konuşurum bu geveze dediklerindenim :) Veli toplantılarında hocalarımın benden şikeyetleri; çok konuşuyo,dersi kaynatıyo ve bu kız çok gülüyo idi :)Haksızlığa hayatta gelemem öleyim daha iyi.Hakkımı mutlaka korurum sonu ne olursa olsun.Lisedeyken okula maddi destek sağlayan psikopat,ruh hastası bir hocamız vardı.Adam derslere su tesisatlarında vs kullanılan kalın borular vardır ya onlarla girerdi aşağılık derslere.Başarısız olanları da çok pis döverdi onunla."dayak cennetten çıkmadır"derdi.Dersim çok iyi olduğu halde kızların dayak yemesine tahammül edememiştim birgün.Derste hata yapmak benim için çok zor oldu düşünün artık ama yaptım."Aç ellerini "dedi."Açamam"dedim.Diretti o da."Bana vurmaya hakkınız yok vuramicaksınız açmıyorum"dedim.En önden ikinci sırada oturuyodum en arka sıraya kadar sürüklerek süper bir dayak yedim.Hocayı itiyorum ama gücüm yetmiyo öküze.Ders bitti müdür katındayım avazım çıktığı kadar bağırıyorum.Ablamlar geldi yanıma sesimi duyup üst katta ki sınıflarından "akşam babamla görüşüceksiniz"dediler onlar da okuldan çıkış zamanı.Herif dayak atmakdan öyle zevk alıyo ki sırıta sırıta çıkıyo okuldan.Görüşücez dedim bu son sırıtışın senin.Dava açtık sınıf olarak.Müfettişler geldi okula bütün hocalardan bizim sınıfa baskı var.Yapmayın haklısınız ama okulun adını kötüye çıkarmayın.Müdür tamam hocayı atıcaz okuldan vazgeçin."hayır dedim zamanında göz yummayacaktınız"Bu sefer sınıfta bırakma tehditleri geliyo bana ve bir iki arkadaşa.Vazgeçmedik!Hoca meslekden uzaklaştırıldı.1 senelik maaşı kadar para cezası ödedi ayrıca.Hoca eşyalarını toplamaya okula geldi topladı bahçeden defolup gidicek.Milleti topladım bahçe kapısındayız koro halinde şarkı söylüyoruz
"fincanı taştan oyarlar anam oyarlarrr
Haskırışı da böyle kovarlarrrrrrrrrrrrrrrr "
(son satırı başka şekilde de söyledik de boşverin siz :D )
Yaaa işte böyle :) Önce ki postta rapor alıcam yazmıştım.Arkadaşlar ciddiye almışlar :) Psikiyatriste gidiyorum diye deli demiyorum kendime merak etmeyin.Espirisiydi işin ama az var delilik,uçuk kaçıklık hepten de yalan değil :) Neyse tanıyın siz beni severseniz garantili söz söylüyoruz burda :)

cileklisut bitanem çok teşekkürler sana da bebeşim :)

12 Ağustos 2008 Salı

Patates Salatası


Hayırlı Sabahlarrrr :)
Sabah sabah patates salatası tarifi vermek istedi canım.Öyle eser,gelir,giderli bi kızım ben işte.Yakında raporlu bir deli olma ihtimalim de yüksek üstelik:) Dün psiyatriste gidicektim aramadan yola koyuldum hatta adamcağız tatildeymiş.Kapının önünden gerisin geri oldum tabi :) Msn açtım aldın mı raporu diye kikirdiyo millet.Ne deliliğimi gördüler bilmem :P Hem deli bile olsam bak ne güzel tarifler veriyorum dimi?
Efenim hafta sonu Yalova'daydık.Çocukları alıp feribotla tek başıma Yalova'ya gideyim dedim.Babam da iner inmez alıcaktı bizi.İndikten sonrası kolay zaten de o feribotdaki hali hatırlamak bile istemiyorum.İlk ve son feribot maceramız oldu zaten çocuklarla.İki buçuk - üç yaşlarında ki çocuklarınızla siz siz olun feribota binmeyin derim.Hele ki benim oğluşlarım gibi hiperaktif çocuklarla :)Yalova'da annemlerin 11 dönüm bir bahçeleri ve yazlığımız var. Çocuklar için müthiş bir eğlence oldu tabi.Ben ne kadar "hayırrrrrrrrrrrrrrrr" desem de annem çırılçıplak soydu attı bahçeye çocukları.Onlarda Allah'tan arıyolar tabi.Koşarak hopppppppppp diye havuza atlıyolar.Ordan çıkıyolar yalın ayak bahçeye koşuyolar.Şeftaliler,elmalar,üzümler şapur şupur götürdüler :) Ben de haftaya inşallah 3-4 günlüğüne tatile çıkıcam.Arkadaşım izin alamadığı için tek başıma gidicem bakalım ben bulurum kendime arkadaş :)
Bu arada birde Naum Paşa maceramız oldu onu da bidaha ki post da anlatırım.Süpsüper bir mekan öğrenmiş olursunuz sizde :) Ne var -yok anlattım içim rahatladı şimdi tarife geçebilirim :))
Malzemeler:
5 adet patates(orta boy)
2-3 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz(ben kullanmadım)
Yarım demet kıvırcık
1,5 limon suyu
sumak,pulbiber,mix biber
tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri hafif diri kalıcak kadar haşlıyoruz.Soğanları soyup sotelik doğruyoruz.Yeşillikleri de bol suyla yıkadıktan sonraçok ince olmadan doğruyoruz.Haşladığımız patatesleri iri küpler halinde doğruyoruz.Daha sonra bütün malzemeyi derin bir kaba alıyoruz.Limon,tuz ve baharatlarını ilave edip çok karıştırmadan harmanlıyoruz.Ilık da soğuk da servis yapabilirsiniz.

4 Ağustos 2008 Pazartesi