31 Mart 2009 Salı

YÜZ YORGUNLUGU İÇİN,SELÜLİT İÇİN,GÜNEŞ YAGI VE KORUYUCU

-YÜZ YORGUNLUGU İÇİN:Maden suyunu buz kalıbına dökün ve içine limon sıkın.Hergün 1 adet yüzünüze sürün.Hep yapımı kolay hem de gerçekten işe yarıyor.(alıntıdır)
-SELÜLÜT İÇİN:20 tane aspirini ezin.Bebeyagı ile karıştırın ve içine limon sıkın.Bu karışımı banyodan sonra selüliti bölgeye sürün ve 5 dakika kadar bekleyin.
-GÜNEŞ YAGI VE KORUYUCU:2 tane havucu rendeleyin ve susam yagını üzerine çıkacak kadar koyun.Ve güneşe çıkmadan önce uygulayın.(alıntıdır)

CİLT İÇİN MASKE

Şimdi birçogunuzun artık bunları evde yapmaya gerek yok nasıl olsa her türlü kremleri satılıyor dediginizi duyar gibi oluyorum.Ama evde yapılan ve gerçekten içinde dogal malzemeler oldugunu bildigimiz bir maske çeşidini verecegim.Aslında bu bana ait bir tarif degil.Kayınvalidemden aldım.Oda televizyonlardan ya da kitaplardan almıştır diye tahmin ediyorum.
İşte malzemeler:
  • 1 tatlı kaşıgı portakal suyu
  • yarım tatlı kaşıgı toz veya yaş maya
  • 1 tatlı kaşıgı sulu yogurt
  • 1 tatlı kaşıgı zeytinyagı
  • 1 yemek kaşıgı pirinç nişastası(yulaf unu da olabilir)

Bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak sabah akşam yüzünüze uygulayacagız.Bunu deneyin pamuk gibi bir cilde sahip olacagınıza eminim.Çünkü ben denedim.

30 Mart 2009 Pazartesi

YORUM SORUNUM

Arkadaşlar bir süredir yorum alamıyordum.Çünkü blog arkadaşlarım bana yorum yazamadıklarını söylüyorlardı.Neredeyse bir haftadır çok üzülüyordum.Ama şimdi sorunu çözdüm.Megerse gelen yorumlara bakmak ve mutlu olmak ne kadar önemliymiş.Hepinize iyi geceler.

TAVUKLU DÖVME

Malzemeler:
  • 3 adet tavuk gögüs eti ve budu
  • 1 su bardagı dövme
  • 3 yemek kaşıgı tereyag
  • 1 çay kaşıgı kırmızıbiber
  • tuz
  • karabiber

Dövmeyi akşamdan ılık suda bekletin.Ertesi gün yıkayıp tencereye koyun.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.İyice haşlayıp kenarda bekletin.(Suyunu fazla koymayın,ayrıca haşlandıktan sonra suyunu süzüp yıkamayın.)Tavukları yıkayın.Tuz ve karabiber atıp 4 su bardagı suda haşlayın.Pişince iri parçalara ayırın.Haşlanan dövmeyi borcama koyun.Tavuk parçalarını üzerine yerleştirin.Tavuk suyundan 1 bardak alıp üzerine gezdirin.1 kaşık margarini üzerine koyun.Tavukların üstü kızarana kadar,yaklaşık 45 dakika fırında pişirin.Suyu azalırsa,tekrar tavuk suyu ekleyin.Fırından çıkan yemegi 10 dakika bekletin.Kalan tereyagını tavada eritip içine kırmızıbiber atın.Karışımı dövmeli tavugun üzerine dökün ve servis yapın.(alıntıdır)

Afiyet olsun.

Jimmy Choo

Jimmy Choo beni benden alan ayakkabı ve çantalarıyla karşınızda.Reklamlarında da belli olduğu gibi yüksek topuklu ayakkabıların şıklıkları çantaların inanılmaz güzellikleri tartışılmaz.
Reklamlarda ki ayakkabı ve çantarın hepsine bayıldım..Daha dikkatli incelemek isterseniz üstüne tıklayın lütfen.




Sizin bayıldığınız bir ürün var mı?

29 Mart 2009 Pazar

Bikini Sezonu!





Güneşi görünce daha bir kıpır kıpır oluyorum.Bütün gün gezdim bende kuzenim gelince bi oraya bir buraya koşturdum.Bugün çok beğendiğim yeleklerden aldım.Erkek arkadaşıma kalsa garson gibi oluyorsun diyip hiç almamamı istiyor.Ama erkeklere kalsaydı bu zevk ohoo...Makinamı bozduğum için ne mimleri yapabildim ne de resimlerimi çekebildim.Ama yaz gelsin artık kendi kombinlerimi yaparak sizinle olucam..

Konumuza dönersek güneşi gördüğüm için aklıma bikiniler geldi..Ve işte size bir kaç bikini seçenekleri.Bugün oyunumuza devam ediyoruz.Siz beğendiklerinizi söyleyin ben resmin yanına isimlerinizi yazayım.Hem siteye girenler eğlenir hem de birbirimizin beğendiklerini öğreniriz.











Vanessa'nın Giyinişi

Vanessayla yaşıt olmamızdan galiba giyindikleri çok hoşuma gidiyor.Ankle botları ne kadar gözüme sanki ona bir numara büyükmüş gibi gelsede üstüne,çantasına ve saçlarına bayıldım.Sizce de yaşına uygun ve şık giyiniyor mu?

27 MART OGLUMUN DOGUM GÜNÜ


Oglum 2 gün önce 2 yaşına girdi."Zaman ne kadar çabuk geçti hiç anlamadım" derler ya gerçekten öyleymiş.Ailelerimizin gözünde neden hiç büyümüyoruz şimdi daha iyi anlıyorum.Herhalde benim gözümde de oglum hiç büyümeyecek.İyi ki varsın ve iyi ki bizi varlıgınla mutlu ediyorsun oglum.Saglıklı,mutlu.....nice yıllar diliyorum annecigim.

28 Mart 2009 Cumartesi

Fiyonklu Cüzdan

Biraz benden söz etmem gerekirse tam bir cüzdan hastasıyım.Accessorize a bayıldığım cüzdan paralarının haddi hesabı yok.Genelde eğlenceli,fiyonklu,fırfırlı modelleri beğeniyorum.Büyük olması benim için artı bir avantaj sağlıyor.Ama bu sefer aldığım gayet sade bir LV nedeni ise Vakko çantamla uyum sağlasın diye.Uyum sağladı mı diye sorarsanız sağladı ama ben onlara uyum sağlayamadım galiba.Çantayı kolumda taşımak resmen eziyet gibi gelmeye başladı.Yakında bende satarsam gg da sakın şaşırmayın:)
Cüzdan çok sevimli değil mi?Bizimde yapabileceğimiz bir model aslında...Denemeye değer ne dersiniz?

Ev yapımı yoğurt


Sıra geldi yoğurt tarifine:)
1 Litre süt
1 Yemek kaşığı yoğurt
Sütü tencereye koyup,kaynatıyorum.Sütü ılınmaya bırakıyorum.Annemin bana öğrettiği gibi serçe parmağımla ısı ayarlamasına bakıyorum.Serçe parmağımı süte sokup,parmağın ısıya dayanacak şekilde olması gerekiyor.Eğer o ısıda ise 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye koyuyorum ve sütten kaşık kaşık alıp yoğurt ile iyice karıştırıyorum.Sütü cam kaselere ve güveçlere boşaltıyorum ve mayayı da içlerine koyarak karıştırıyorum.Üzerlerine sıcak tutabilecek havlu vs. bişiler koyup güzelce sarıyorum ve 4 saat kadar böylece bekletiyorum.(Çok önemli bir nokta sütü mayaladıktan sonra sütün yerinden oynamaması gerekiyormuş bana da böyle söylendi bende uyguluyorum:))4 saatten sonra yoğurtları buzdolabına koyuyorum ve gördüğünüz gibi bir yoğurt çıkıyor ortaya hiç sulanmadan.
Günlük süt buldukça kendi yoğurdumuzu kendim yapıyorum ama 2 yaşına kadar oğluma her gün günlük yoğurt mayalıyordum.Taze taze günlük veriyordum yoğurdunu,meyvalı yoğurdunu ayranını ama şimdilerde günlük süt bulmak çok zor oluyor onun için bende Sütaş'ın günlük sütlerinden alıp mayalıyorum.Bu görmüş olduğunuz yoğurdu da o süt ile mayaladım.Hepinize şimdiden kolay gelsin...

27 Mart 2009 Cuma

H&M Matthew Willamson 2009 yaz koleksiyonu


H&M 2009 yaz koleksiyonunu Matthew Willamson ile yaptı.Koleksiyonun ilham kaynağı tavus kuşu motiflerini görebilirsiniz.Elektirk mavisine ağırlıklı olarak yer verilen koleksiyon ise bence çok tutalacağa benziyor.

2009 yaz koleksiyonu için siz ne düşünüyorsunuz?

VE TATİLE DEVAM

















Tatilimiz yarına kadar devam edecek.Zaman ne çabuk geçti anlamadık.Bolu'da hava şartlarının kötülügünden dolayı çok fazla dolaşma şansımız olmadı.Ama dolaştıgımız yerlerin fotografarını sizlere göstermek istedim.Sürekli kar yagıyor buralara.Ama en güzeli kar'a doyduk.Bu arada bugün oglumun dogum günü.Sizlerle daha sonra dogum günü fotograflarını paylaşacagım.

MUCİZE İLAÇ ZEYTİN ÇEKİRDEGİ

Arkadaşlar bana gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben henüz denemedim.Ama denemeyi düşünüyorum.Benim de migrenim var bakalım iyi gelecek mi?Sonuçları sizlerle paylaşacagım.
"Arkadaşlar kendi hayatımda ve yakınlarımın hayatında yaklaşık 5 yıldan beri denenmiş olanve hiç bir yan etkisi olmayan mucizevi bir tedavi yöntemini paylaşmak istiyorum.Yıl 2003 te ben hemeroid ameliyatı için gün almış ameliyat gününü bekliyordum.Midemde gasrtrit,bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık ve buna bağlı olarakta hemeroid vardı ve bunlar çok ilerlemiş bir durumda idi...Her ne yersem yiyeyim boğazıma kadar bir yanma ve çok şiddetli sancılar çekiyordum...Bir gün arkadaşlarımdan birisi ile kahvaltıda buluştuk.Çektiğim sıkıntıları anlatınca bana zeytin çekirdeklerini çıkarmayıp yutmamı söyledi,önce şaka yaptığını sandım ama onun çekirdeklerin hiç birini çıkarmayıp yuttuğunu görünce inandım.Bende kahvaltıya başlayıp çekirdekleri yutmaya başladım.Çok ilginçtir yıllardır sabah kahvaltılarını çay içerek geçiştirdiğim halde boğazıma kadar yanmalar hissetmeme rağmen o gün midemde yanma olmadı kahvaltıdan yaklaşık yarım saat kadar sonra midemden saf zeytinyağı kokusu geldiğini hissettim..Arkadaşıma midede çekirdeğin erimeyeceğini zaten rahatsız olduğumu söylediğimde bana mide özsuyunun zeytin çekirdeğini çok kısa bir sürede parçalayarak saf zeytinyağına ve şifalı yağlara ulaşıldığını geriye kalan posanın ise bağırsakları onarararak rahatlattığını dolayısı ile kabızlığın ve hemeroidinde tedavi olduğunu yanı sıra damar sertliğinden hazımsızlığa kadar bir çok derde şifa olduğunu söyledi..ilk 15 günde midemdeki yanmalar ve gastritin yumuşadığını ve yok olduğunu,hemeroidimin verdiği ızdırapların son bulduğunu gördüm.3 aylık bir sürenin sonunda cildimdeki matlığın yerini bir parlaklık ve bütün ızdıraplarımın yerini bir mutluluk aldı.inanın migren ağrılarında bile çok mükemmel sonuçlar veriyor.Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutun zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız mide zeytinin dışındaki ince zarı eritemiyor ve olduğu gibi dışarı atmaya çalışıyor.Ve size hiç bir yararı olmaz Meyve bölümünü yedikten sonra kalan çekirdeğini yutacaksınız....."

İstiyorum!

Sizi ne kadar çekti resimdekiler bilmiyorum ama ben asimetrik beyaz deri cekete ve kafes ayakkabıya bayıldım.Dolabımda olsunlar hemen bugün giyinmek istiyorum.Asimetriği deri cekete yansıtmak süper bir fikir.Resmi ünlü bir moda dergisinden aldım.Onlarda benim aynı fikirdeler -Giymek istiyorum-! Ya siz?

Bana bluz gibi gelmişti ama aslında elbiseymiş.Tulum olmasını da tercih edebilirim.Kumaşına,kesimine ve yakasının fiyonkla birleştirilmesine bayıldım.
Bir ayakkabıya daha vuruldum.Kimin olduğunu hatırlamıyorum ayakkabıların cazibesine kapılmış durumdaydım.Bence çok şık duruyor.
Modacı hanımlar sizin fikirleriniz neler?

Oraletli pasta


Beyaz Muhallebi için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
2 paket kare bisküvi
Oraletli Muhallebi için:
4 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket arzuya göre Tang
Hazırlanışı
Beyaz muhallebinin tüm malzemeleri bir tencereye konur. Diğer bir tencereye de oraletli malzeme konur. Aynı anda pişirilir. Sıcakken tepsiye önce beyaz muhallebi dökülür. Yüzeyini kapatacak şekilde kakaolu büsküvi döşenir, üzerine hemen oraletli muhallebi konur. Soğuduktan sonra birkaç saatte dolapta bırakılır, dilimlere bölünerek servis yapılır.

26 Mart 2009 Perşembe

kırmızı lahana salatası ve hayırlı cumalar



küçük boy lahana rendeleyin daha sonra yağda biraz kavurun ve ve soğuduktan sonra mayonezli yoğurtla karıştırın gerçekten hem pratik hem lezzetli bir salata

Drew Aşkına!



Drew'in bir dergiye vermiş olduğu hoş,sempatik fotoğraflarını buldum.Bembeyaz tenindeki kıpkırmızı ruju ve dudaklarındaki o çapkın gülümseme neden onu çok sevdiğimi anlamama bir kez daha yetti.



Ps;50 ilk öpücüğü izlememiş olan varsa bence bu akşam izlemelisiniz.İzleyenler ve Drewciler ne dersiniz?

25 Mart 2009 Çarşamba

Siyah Dantelli Çorap!

Megan Fox diyah dantelli çoraplarını gri hırkası ve benim hiç beğenmediğim botlarıyla tamamlamış.Siyah danteli çorap çok hoşuma gider şık kullanıldığı takdir de ama bu hali pek hoşuma gittiği söylenemez daha doğrusu botları görmesem resimde benim için mükemmel!.
Buara Megan Fox'u hep makyajsız görüyorum.Ve makyajsız halide çok güzel bence.

Sizce siyah dantelli çorap nasıl?

Tüylü Saç Aksesuarları


Dün akşam Didem den mail gelmiş saç aksesuarlarıyla ilgili.Bende bugün saç aksesuarlarıyla ilgili konu hazırlamak istedim.Bilgidiğiniz gibi saç aksesuarları bu dönem çok moda.Gossip Girl'ün gossip girl'ün saç aksesuarlarına yaptığı katkıyı kimse görmemezlikten gelemez galiba.Burdan Blair'e teşekkür ediyorum:)
Taşlı,tüylü minik kıstırmalı tokalar,minik tarakların üstüne bezenmiş şık boncuklar veya fiyonklu,tüylü taçlar saçlarımızı hem canlı hem hava katan aksesuarlar.Bol seçenekleri bulabileceğiniz takıcıların yanında kendi emeğiyle yapıp satanlarda var ki ben onları daha çok beğeniyorum.







Didem Aras bu takıları yapan kişi.Boncuklu tüylü takılar ve gösterişli taçları Didemde bulabilirsiniz.Aynı zamanda kişiye özelde çalışma yapıyormuş.Daha detaylı görmek istiyorum derseniz TıkTık