11 Haziran 2010 Cuma

Ekonomik Bakım

Güzellik için fazla paraya ihtiyacınız yok. Sebze ve meyvelerle cildinizi kışa hazırlayabilirsiniz...
Soğuk havalar cildinizi kurutabilir, dudak ve ellerinizde çatlaklar meydana gelebilir.İşte tüm bunları önlemek için cildinize bakım uygulamaya ihtiyacınız olacak.Çarşı-pazardan aldığınız sebze ve meyvelerle cildinizi soğukgünlere hazırlayabilirsiniz.Hem doğal ürünlerden faydalanarak hem de kozmetik ürünlere çok fazla para harcamadan...Limon, havuç, salatalık, lahana ve daha neler neler...
Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu kürleri uygulamayı ihmal etmeyin.

► Limon ile ellerinizi nemlendirin
Bir limonu ikiye bölün. Yarısını elinizinarkasına sürün. Limon yüksek oranda sitrikasit ve C vitamini içerir. Bu da doku üretiminin harekete geçmesini sağlar. Ellerinizdebirkaç saniye yanma hissedebilirsiniz;ama ellerinizi nemlendirerek iyi bir sonuçalmış olacaksınız.

►Türk kahvesinin telvesi ile ölüderilerden kurtulun
Türk kahvesinin telvesi ile kreminizi karıştırarak yüzünüze uygulayın. Cildinizdeki ölü derilerden kurtulmak için bu kür ideal.

►Pırasa ile cildinizi tazeleyin
İki pırasanın beyaz kısmını ince ince doğrayın. Bir bardak sütle beraber on dakika pişirin. Lapa olan pırasayı, ılık halde cildinize sürün.20 dakika sonra cildinizi gül suyu ile temizleyin. Kısa bir süre sonra yüzünüz canlı ve parlak görünüme kavuşacak.

►Deri için lahana kürü
Katı meyve sıkacağı ile lahanayı sıkın ya da blendırdan geçirin.Zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı ile karıştırıp cildinize uygulayın.Elde ettiğiniz bu kürü besleyici krem olarak kullanabilirsiniz.

►Havuç mucizesi
Havuç suyu ile saçlarınızı canlandırabilirsiniz.
Zeytinyağı ile havuç suyunu karıştırın. Yıpranan saçlarınızı yıkamadan önce bu bakım kürünü sürün. Bir gün saçınızı bu şekilde bekletin. Yıpranan saçlarınıza iyi gelecek.

►Havuç suyu kışlık kreminiz olabilir.
Yarım bardak havuç suyu ile bir çay bardağı zeytinyağını cezveye koyun.Hafif ateşte pişirin. Üstteki yağlı kısmı cildinize sürün.Kışın besleyici krem olarak bu kürü kullanabilirsiniz.

Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder