4 Haziran 2010 Cuma

ETLİ NOHUT YEMEGİ

Bu sıcak yaz günlerinde bakliyat yemegi de nereden çıktı diyeceksiniz ama bakliyat besleyicilik açısından bence muhteşem bir besin.O yüzden bizim evde haftada bir kez muhakkak bakliyat yemekleri pişer.Bizimkiler mırın kırın etsede faydası yok yenecek.Yanına da bir pilav güzel eşlik eder degil mi?İşte tarif:

ETLİ NOHUT YEMEGİ MALZEMELERİ:
Yarım kilo kadar nohut(2 su bardagı da yeterli geliyor 3 kişilik bir aileye)
250 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru sogan
sıvıyag
2-3 adet sivri yeşil biber
1 yemek kaşıgı biber salçası
2 adet domates
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
kaynar su
Nohudu Akşamdan içine bol su koyarak ıslatın(ıslama suyuna tuz,şeker ve kimyon dökerseniz gazını alıyor)Ertesi gün nohutları süzdürüp yıkayın.Düdüklü tencereye yagı alıp üstüne etleri koyun ve etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Etlerin üzerine soganı ve sivri biberi yemeklik dograyıp koyun.Ve soganların rengi degişene kadar kavurun.Kavrulan soganların üstüne salçasını ve kabukları soyulup küp dogranmış domatesi ekleyin ve 5 dakika kadar bütün malzemeleri kavurun.Sonra üstüne nohutları ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.En son olarak baharatlarını da ekleyin ve üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin agzını kapatın.Yaklaşık kaynama süresi de dahil 20-30 dakika pişirin.(benim düdüklüm geç pişiriyor eger sizin düdüklü tencereniz iyiyse süre azalabilir.)Pilav ve kuru sogan eşliginde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder