11 Haziran 2010 Cuma

Kumrallar için makyaj sırları

Kumrallar için makyaj sırları
Youngblood İçerik Uzmanı ve Makyaj Artisti Philip Luque, kumral bayanların karakteristik özelliklerini, kullanmaları ve uzak durmaları gereken renkleri anlattı.


Göz, burun ve yüz şekli herkeste farklıdır. Dolayısıyla bir rengi uyguladığında muhakkak diğerlerinden farklı görüneceksin. Şimdi bir makyaj artisti rolüne bürünmenin tam vakti. Sana önereceğimiz renkleri dene ve ayna karşısında farklı uygulamalarla kendine en uygun makyajı tespit et. Herkesin beğeneceği yeni bir teknik bulacaksın, bize güven!

Cilt tonuna uygun olmayan bir renk kullandığında makyaj yapmak senin için güzelleşme seremonisinden çok sıkıcı bir iş haline mi dönüşüyor? Yüzünün karakterini en uygun renklerle birleştirmeye hazırsan, başlıyoruz...

Açık kumrallar; doğal tonlar sende harika duracak. Açık toprak tonları, mavi ve eflatun gözlerini vurgulayacak. "Pembenin çeşitli tonları hem göz, hem de yanak ve dudaklarda iyi duracak" diyor Philip Luque. Maskarada siyahtan vazgeçmezken, dudaklara son dokunuşu şeffaf bir parlatıcıyla yapmalısın. Şeftalimsi tonlar sarışınlarda daha iyi duracağından daha çok pembelere kaymanda fayda var.

Koyu kumrallar; sıcak cilt tonun sana renk seçimi konusunda rahatlık sağlıyor. Koyu toprak renkleri, zümrüt, koyu gri, bej ve kahve, göz rengini ortaya çıkartırken, mercan rengi bir allık elmacık kemikleri için ideal seçim olacak. Belki biraz bronzlaştıcı uygularsan, güneşte bronzlaşmış gibi bir etki elde edebilirsin.

Dikkati gözlerine çek

Şeftali ve pembe tonlarında bir göz farı uygulamak hem göz çevresini aydınlatır, hem de tenine uyum sağlar. Eğer saçların çikolata kahvesi tonlarındaysa, leylak ve mavi far uygulamaktan çekinme.

Dramatik bakan gözler yaratmak da elinde. Bunun için gözlerini siyah bir eyeliner ile belirginleştik. "Uygulayacağın kahverengi bir far, saçlarının rengiyle uyum sağlayacak" diyor Philip Luque. Eğer tüm dikkati gözlerinde toplamak istiyorsan Penelope Cruz'unki gibi dumanlı gözler ideal.

Daha etkileyici ve dikkat çekici bir etki mi istiyorsun? Öyleyse ışıltılı tonlarda gümüş rengi bir far, taşlı gümüş rengi küpelerle, kırmızı ruj ise kırmızı ojelerle uyumlu olacak. (Bobbi Brown. Metalle Cream Shadow, YKM mağazalarında, 51 TL)

Allığı nasıl seçmeli?

Kendine uygun allık rengini bir türlü seçemiyor musun? Şimdi sana müthiş bir öneride bulunacağım. "Yanaklarını çimdikle ve ortaya çıkan kızarıklıklara uyan bir allık rengi seç. Böylece doğallıktan uzaklaşmamış olacaksın" diyor Philip Luque. Eğer daha kuvvetli bir etki istiyorsan, biraz daha koyu tonlardan seçerek bunu gerçekleştirebilirsin.

Sana o renkle doğmuşsun görüntüsünü verecek rengi mi arıyorsun? Fazla düşünme çünkü bebe pembesi istediğin o etkiyi yaratacaktır. (M.A.C, Mineral Skin Perfectine Topping, MA.C mağazalarında, 49 TL) Sen de Sophia Bush gibi açık tenliysen ve koyu kumral saçların varsa açık pembe bir allıkla yeni doğmuş gibi görünebilirsin. Jennifer Lopez gibi daha bronz ve ışıltılı bir görünüm istiyorsan, altın sarısı tonlarda bir bronzlaştırıcı allık uygula. (Nars Cream. Orgazm Aranada, Harvey Nichols, 49 TL)

Bu renklerden kaçın!

Turkuaz: Kahverengi saçlar ve ister koyu ister açık kumral ten için uygun olmaz.

Zeytin yeşili: Bu tür bir yeşilin içerisindeki sarı tonlar seni hasta gibi solgun gösterir.

Kömür siyahı: Kahve ve koyu grilerle ilgili sorun yok. Ancak dikkatli kullanmakta fayda var yoksa seni bir panda gibi gösterebilir.

Dudaklara düşen görev

Kahverengi saçlarda rujun doğru kullanımı oldukça önem¬lidir. Hem açık tenli hem de açık kumral saçlara sahipsen, koyu kırmızı bir ruj fazlasıyla göze batar. Ya da koyu kumral saçlarla kombinlediğin şeker pembesi dudaklar pek de hoş görünmez. Önce denemek istediğin parlatıcının rengini görmek için beyaz bir kâğıdın üzerine sür. Eğer gördüğün renk pembe, narçiçeği kırmızısı ya da eflatun tonlarında ise hiç düşünmeden satın alabilirsin. (Mac Tricolour parlatıcı, M.A.C mağazalarında, 30 TL)

Domates kırmızısı ve açık pembe renkler koyu kumrallar için, pembenin her tonu ise açık kumrallar için uygun seçimlerdir. Dudak fırçasıyla pembe tonlarda bir ruj uyguladıktan sonra fazlalıkları peçeteyle al ve ruju tekrar uygula. Parlatıcıyı fırçayla uygulamak daha az ruj kullanımını ve doğal görünmeyi sağlar. (E. Funkhouser dudak parlatıcısı, doğrudan satış, 27,08 TL)

Kaynak: Women's Health

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder