11 Haziran 2010 Cuma

Ne Kadar Dolgun O Kadar Genç

Dolgun dudaklar kadınları daha genç gösteriyor...




Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıkı ve dolgun dudaklara sahip olan Scarelett Johansson gibi kadınlar oldukları yaştan daha genç gösteriyor. Söz konusu kadınlar, kırışıklık ya da yorgun saçlar gibi başka yaşlanma belirtileri gösterse bile, dolgun dudaklı oldukları için diğer insanlar tarafından daha genç algılanıyor.

"Oldukları yaştan daha genç gösteren kişilerle yaptığımız çalışmada, katılımcıların dudakları arasındaki farkı görünce çok şaşırdık," diyor araştırma görevlisi David Gunn. Times gazetesinin haberine göre, araştırmaya, Hollandalı 102 çift ikiz ve 45-75 yaş aralığındaki 162 İngiliz kadın katılmış.

İnsanlar yaşlandıkça dudaklarının inceldiği bilinen bir gerçek ancak araştırma sonucuna göre bu incelme hızı genetik bir takım faktörlere bağlı. Kırışıklık ve yaşlılık lekeleri gibi diğer yaşlanma belirtileri ise genlerle çevresel faktörlerin bir birleşiminden kaynaklanıyor.

Bu haber, dudaklarını dolgunlaştırmak için kolajen ya da silikon kullanan kadınlara yeşil ışık yakıyormuş gibi görünebilir ancak David Gunn'a göre, bu işlemler orta yaşlı bir kadın için aslında pek işe yaramıyor: "Aslında, sadece garip görünüyor çünkü dolgun dudaklar, kırışmış bir yüzün verdiği etkiye çok ters bir görünüm sergiliyor."

İnce dudakları kalınlaştıracak başka yöntemler de var. Dolgunlaştırıcı rujlar ve parlatıcılar, dudaklarda hafif bir reaksiyon oluşturarak kısa bir süre için dudaklara daha dolgun bir görünüm verebiliyor.

Doğal bir yöntem kullanmak isteyenlere ise farklı bir tavsiyemiz var: Önce, dudaklarınızı diş fırçasıyla fırçalayarak dudaklar üzerindeki ölü deriden kurtulun. Sonra, kan dolaşımını arttırmak ve dudaklarınıza doğal bir parlaklık sağlamak için, üzerine tarçın yaprağı yağı ya da niasin sürün.

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder