11 Haziran 2010 Cuma

Siz de Bir 'Kleopatra' Olabilirsiniz

Eski Mısır Kraliçesi Kleopatra, dillere destan güzelliğini bitkisel esanslarla korumuş. Siz de bitkilerin mucizevi gücünden yararlanarak kendinizi kraliçe gibi hissetmek ister misiniz?


Eski Mısır Kraliçesi Kleopatra, dillere destan güzelliğini bitkisel esanslarla korumuş. Siz de bitkilerin mucizevi gücünden yararlanarak kendinizi kraliçe gibi hissetmek ister misiniz?
Bal, süt ve bitkisel esanslarla güzelliğine güzellik katan eski Mısır Kraliçesi Kleopatra, yüzlerce yıl sonra bile güzellik iksirleriyle adından söz ettiriyor. Güzellikle ilgili her şeyin doğal olduğu o yıllarda Kleopatra'nın uyguladığı bakımlar, kozmetik zenginliğinin yaşandığı günümüze kadar ününü korudu. Zaten kozmetiklerin temeli de doğadan geliyor. Öyleyse siz de doğal güzellik reçetelerini evinizde hazırlayarak kendinizi Kleopatra gibi hissedebilirsiniz.

Güzellik banyosu: Küvet suyunuza 1 litre süt ve 2 yemek kaşığı badem yağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı katıp içine uzanın. İşte şimdi siz de bir Kleopatra'sınız. Başka bir güzellik banyosunun formülü; küvet suyunuza 1 litre süt koyun. Fakat bu kez 2 yemek kaşığı bal ve kokusuyla sizi büyüleyen bitkisel bir esansı suya dökün. Bu banyo hem ruhunuza hem de cildinize çok iyi gelecek.

Göz etrafında halkalar: Ekşimik peynirini kalınca bir katman halinde gözlerinizin çevresinde oluşmuş halkaların üstüne sürün. 20-30 dakika kadar etki etmesini bekleyin. Ilık suyla gözlerinizi fazla bastırmadan yıkayın. En iyi içten tedavi ise bol bol maydonoz yemektir. Her gün aç karnına taze maydonoz sapı yiyin. Hem nefesiniz mis gibi kokar hem de göz halkalarınızdan kurtulmuş olursunuz.

Dökülen saçlar: 1 avuç dolusu ince kıyılmış ısırgan otu kökü 8 saat boyunca 1,5 litre suda bekletilir. Üzerine 3 avuç ısırgan otu yaprağı eklenir. Kaynama derecesine kadar ısıtılır. 10 dakika boyunca üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır ve süzülür. Bu suyla saçlarınıza her gün 5 dakika boyunca masaj yapın.

Şekerle peeling: 2 yemek kaşığı kahverengi şeker, birkaç damla zeytinyağını karıştırıp iyice yüzünüze sürün. Peelinginizi hafifçe yüzünüze bastırarak masaj yapın. Böylece ölü deri tabakasından kurtulmuş olacaksınız. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın. Dilerseniz aynı pellingi vücudunuz için de kullanabilirsiniz.

Siyah noktalar: 1 kase yoğurda 1 limonun suyunu sıkıp karıştırın. Bu karışımı gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın. 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla çıkarın. Limon suyu cildinizi dezenfekte eder, sivilcelerinizi kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Çilekli maske: Çilekleri püre şeklinde ezin. Bal ve zeytinyağı ilave edin ve iyice karıştırın. Kili başka bir kapta kremaya yedirin ve hepsini birbirine iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Yüzünüzde 20 dakika beklettikten sonra yıkayın. Haftada bir kez uygulayın.
Malzemeler: 6 tane olgun çilek, 2 yemek kaşığı kil, 1 yemek kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı çiçek balı.

Temizleme sütü: 1 elma, 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı kil, edinmeniz gereken malzemeler. Elmanızı ezerek ya da meyve sıkacağında suyunu sıkın. Kil ve sütle karıştırıp cildinizi temizlemek için kullanın.

Kaynak:http://www.aktuelpsikoloji.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder