3 Haziran 2010 Perşembe

TAS KEBABI

Gününüz aydın olsun şekerler Hayırlı Cumalar,artık sıcaklar iyice bastırmaya başladı.Öğleden sonraları iyice bunalır hale geldim:))Şimdi sizlerle çok sevdiğim bir yemek paylaşıcam.
MALZEMELER
500 gr.kuzu kuşbaşı
100 gr.tavuk kuşbaşı(oğlanlar kavga etmesin diye mecburen katıyorum)
2 yemek kaşığı tereyağ
100 gr.arpacık soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
Kekik
Kimyon
Yenibahar
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI
-İlk olarak arpacık soğanlarımızı soyarak bekletiyoruz.
-Tereyağını bir tencerede kısık ateşte eritin,eriyince etleri atıp ocağın altını açın.
-Etleri ara sıra kevgirle karıştırarak yaklaşık 5 dakika pembeleştirin.
-Soğanları ilave edin yine ara sıra karıştırarak bir kaç dakika pişirin.
-Salçayı katın yine ara sıra karıştırarak bir kaç dakika salçayı kavurun.
-Tuzunu ekin,baharatlarını ayarlayın.
-Ateşi kısıp kebabın üstüne bir tas kapayın tasın kenarlarından 1 bardak sıcak suyu yavaşça boşaltın.
-Tencerenin kapağını sıkıca kapatarak kebabı 7-8 dakika kısık ateşte pişirin.
-Kebap suyunu çekince kalan yarım bardak sıcak suyuda ilave edip yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirn.
-Bu arada etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
-Pişen kebabımızı servis tabağına alıp pilav ve patates püresi eşliğinde servis edin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder