10 Haziran 2010 Perşembe

taze pastayı anlamanın yolu

taze pastayı anlamanın yolu Yaz aylarında artış gösteren düğün, nişan hatta doğum günü kutlamalarının vazgeçilmez parçası elbette pastalar. Peki rengarenk görünümleri ile iştah kabartan pastaların ne kadar sağlıklı olduğunu hiç düşündünüz mü?

Kremalı pastanın bayat olup olmadığını üzerindeki çatlaklar ele veriyor. Pastanın üzerinde şekerle yapılmış güller, çiçekler veya yenmeyen malzemelerin bulunması bayat olma ihtimâlini artırıyor...



Taze olmayan pastalarda kullanılan meyvelerin rengi mattır.Bayat pastada kullanılan çikolata grileşir. Dışarı vuran kakao yağı soğukla karşılaştığında rengi solar.



Jöleli pastanın bayat olup olmadığını anlamak daha zordur. Bu pastalarda jöle çatlamış ise taze olmama ihtimâli yüksektir.



Kremalıların bayatlığını ise üzerindeki çatlamalar ele veriyor. Pastanın kremasında gün geçtikçe çatlamalar oluşur.



MEVSİM MEYVELERİ TERCİH EDİN



Eğer meyveli pasta seviyorsanız mevsim meyvelerinden yapılmış pastaları tercih edin. Böylece içinde kullanılan konserve meyvelerin nasıl yapıldığı endişesinden kurtulursunuz. Meyvelerin taze mi komposto mu olduğunu ayırt etmek isterseniz, komposto meyvenin sönmüş balon gibi duracağını unutmayın.





Pastanın tamamıyla sağlıklı olabilmesi için süslemesine de dikkat etmek gerekiyor. Süslemelerde renklendirilmiş şekerle yapılmış güller, çiçekler ya da yenmeyen malzemeler kullanılması bayat olma ihtimâlini artırır.

Süslemeler yenilebilen, beze, rulo haline getirilmiş çikolata, doğal mevsimlik meyveler, kuruyemiş (fındık, badem, antep fıstığı vb.) kullanılıyor ise tercih edilmelidir.





Renklendirici kullanılmış pastaları, çok fazla dikkat çeken renklerinden fark edebilirsiniz. Pastada kullanılan meyvelerin taze ve kaliteli olduğu diri ve parlak görünümü ile anlaşılır.





Fakat en önemlisi alışveriş yaptığınız pastanenin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan üretim izni belgesinin olup olmadığına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder