10 Haziran 2010 Perşembe

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

YAĞ LEKESİ


Pamuklularda : Kumaşı yıkamadan önce, kuru kuru, sabunla ovutturun. Yünlüler ve ipeklilerde : Lekenin üstüne hemen tuz, talk pudrası veya çöven serpin ve ektiğiniz toz, yağı içtikten sonra iyice fırçalayın. Benzin veya tinerle lekeyi silerek lekeyi çıkartın, kumaşı iki kat kurutma kağıdı tabakasının arasına koyarak ütüleyin.

Kadifelerde : Lekeyi kumaşın tersinden, benzine veya tinere batırılmış ince bir kumaşla tamponlayarak çıkartın, yine kumaşın tersinden, nemli bir bez koyarak veya buharlı ütüyle ütüleyin.

Döşemlik kumaşlarda : Lekeyi hemen çövenle veya talk pudrasıyla örtün, bir saat öylece bıraktıktan sonra fırçalayın. Kumaşınız ipekli veya satense amonyaklı suya batırılmış bir parça pamukla tamponlayıp silin, öbür kumaşlarda tinere batırılmış pamuk kullanın.

Yün halılar üstünde : Lekeyi benzin veya tinere batırılmış kumaş parçasıyla silin, kuru bezle tekrar tekrar ovalayın.



http://sonmezhukuk.8m.com/leke.htm

YAĞ LEKESİ

Sıçrayan yağlar için en etkili temizleyici ispirtodur.

Zeytinyağı lekesini kumaştan çıkartmak için bir parça ekmek içini yuvarlayıp lekenin üstünde gezdirin.



http://www.ntvmsnbc.com/news/164978.asp#BODY



YAĞ LEKESİ



Sıçrayan yağlar: Kızartma yaparken ne kadar dikkat etsek de tamamen engelleyemeyiz. Bunları temizlemek için en etkili temizleyici ispirtodur.



Zeytinyağı lekesini elbiseden çıkartmak için sakın su ya da kolonya kullanmayın. Hemen bir lokma ekmek içini yuvarlayıp lekenin üstünde gezdirin. Çıkacaktır.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=68657
 
mikrofiber dokulu ürünler yağ lekesini çok rahatlıkla çıkarmanızı sağlar. Sadece su ile kullanılan bu ürünlerde deterjan kullanılmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder