11 Haziran 2010 Cuma

Yaza Girmeden Bakıma Girin

İşte yaza yenilenmiş girmek isteyenlere basit ama etkili cilt ve saç bakım formülleri...


Güneş ve deniz hayalleri kurmaya başlayan kadınları tepeden tırnağa güzelleşme telaşı da sardı. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dolar kışın rehavetini üzerinden atıp yaza yenilenmiş girmek isteyenlere basit ama etkili bakım formülleri verdi:

Mevsim geçişi cildi kurutur
Mevsim geçişlerinde yaşanan ani ısı değişiklikleri derinin kurumasına neden olur. Kuruyan deri kırışmaya mahkumdur. Bu yüzden özellikle yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde soğuk hava ve rüzgarın kuruttuğu cildinizi deri yenileme özelliği de olan cilt tipinize uygun nemlendiricilerle bakıma alın.

Mevsimine göre nemlendirici seçin
Kışın kullanılan nemlendirici ve bakım kremlerinin yazın kullanımı uygun değildir. Güneşin yüzünü yavaş yavaş gösterdiği şu günlerde nemlendirici seçerken güneş koruma faktörü de içeren ürünler olması önemlidir. Aşırı kuruyan alerjik olan ciltlerde nemlendiriciler 2-3 saatte bir yinelenmelidir. Yüze sürülen A C E vitaminler ile selenyum içerikli nemlendiricilerin güneşin yarattığı hasarları engelleyici rolleri vardır.

Lekelere karşı aha asidi
Özellikle leke oluşturmaya meyilli ve lekeli cilt yapısına sahip kişiler bu aylarda çok daha dikkatli olmalıdır. Her yaz mevcut lekeler daha da derinleşeceği ve deri biraz daha kalınlaşıp matlaşacağı için yaza girmeden bunların tedavi edilmesi çok önemlidir. AHA ve meyve asidi içeren ürünler çok dikkatli ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Mezoliftingle yenilenin
Yaz aylarına girerken kuruyan deriyi nemlendirmenin diğer bir yolu da çeşitli vitamin mineral aminoasit ve nem tutucu leke açıcı ve sıkılaştırıcı maddelerin deri altına enjekte edilmesidir. Cildin kaybettiği nem vitamin aminoasit ve mineral desteği deri altına ufak iğneler yardımıyla enjekte edilir. Mezolfiting denilen bu yöntemle yüz boyun dekolte ve özellikle el bölgesinde oluşan kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini geriletebilirsiniz. Sigara ve alkol kullanımından da zarar gören cildin yeniden yapılanmasını sağlar.

Dolgu ile oval ve genç bir yüz
Yaz aylarına daha dolgun dudaklar ve yaşlılık çizgilerinden kurtularak girmek istiyorsanız dolgu maddesi uygulamaları sizin için uygun olacaktır. Cildinizdeki oluşmuş kırışıklıklar ve çöküntülerden rahatsızsanız insan cildinde normal olarak bulunan ve bulunduğu dokuya esneklik sağlamlık veren doğal bir madde olan hiyalüronik asit kullanılarak yapılan dolgu maddesi enjeksiyonları bu sorununuza çözüm olacaktır. Hiyalüronik asit vücutta doğal olarak zaten bulunduğu için zamanla doğal olarak erir. Hiyalüronik asit cildinizde hacim yaratarak sağlıklı ve canlı bir görünüm verir. Bu yöntemle yarım saat içinde ağrısız neştersiz dudak kenarlarında gülmeye bağlı olarak oluşan oluklar iki kaş arasında oluşan çatık kaş çizgileri dudak üstünde beliren sigara çizgileri gözaltındaki çukurlar giderilebilir. Aynı zamanda yüze daha oval bir hat verilebilir ve elmacık kemiklerinin üzeri daha belirgin hale getirilebilir dudaklar dolgunlaştırılabilir.

Kavisli kaşlar hayal değil
Kadınların kabusu haline gelen kaz ayaklarındaki kırışıklılardan da botoks yöntemiyle kurtulabilir dilerseniz daha kavisli ve alımlı bir kaşa sahip olabilirsiniz. Ayrıca botoks uygulamaları ile boynunuzdaki çizgilere de veda edebilirsiniz.

Parlak saçlar için mezoterapi
Yaz aylarında saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesini de sağlayabilirsiniz. Saç mezoterapisi ile saç dökülmeleri engellenebilir saçlarınız daha parlak ve sağlıklı görünür. Saç mezoterapisinde saç dökülmesini önleyen yeni saç çıkışını uyaran ve saçları besleyen vitamin mineral aminoasit ve dolaşım artırıcı ajanlar saç köklerine verilir. Böylece güçlenen köklerden çıkan saçlar daha parlak kalın ve güçlü olur.

Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder