1 Mayıs 2009 Cuma

CEVİZLİ EKMEK



Tadına doyulmaz bir ekmek bu, deneyin hak vereceksiniz:) Size 2 farklı ölçü vereceğim
Daha sonra bir ölçü daha vereceğim ama şimdilik bu ikisi...
malzemeler:
Ölçü 1:(Fazilet'in kullandığı)
250 cc su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı kuru YUVA maya
325 gr un
75 gr esmer un(yerli un)
Bol ceviz
Ölçü 2:(Oya'nın kullandığı)
80 ml su
1 su bardağı süt
1 su bardağı tam buğday unu
2 + ½ su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı yuva maya
¼ su bardağı ceviz
(Su bardağı 240 ml lik)
Yapılışı:
Ekmek makineleri için tarif:
*Teknenin içine önce sıvıları daha sonra unu,tereyağı,tuzu ve şekeri ekleyelim
*Mayayı unun içine açtığımız çukur içine ekleyoruz ve temel programda çalıştıralım.
*İlk ikaz sinyalinden sonra cevizleri ekleyelim.
Fırında pişirmek için:
*Su ve ceviz hariç tüm malzemeyi karıştıralım
*Daha sonra suyu azar azar ekleyip ekmeğimizi yoğuralım. Yoğurma işlemi sonucunda cevizleri ekleyip tekrar yoğuralım.
*Hamurumuzu yaklaşık 2 katına ulaşana kadar üstünü örtüp mayalandıralım.
(Püf noktası:Yarım çay bardağı suya fındık kadar hamur atalım ; suyun üzerine çıkınca mayalama işlemi bitmiş demektir)
*Daha sonra ekmek formu vererek içine su dolu bir kap koyduğumuz 200 C fırında pişirelim.
Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder