1 Mayıs 2009 Cuma

GÜLAŞ YAPIMI TARİFİ


6 Kişilik Gülaş Tarifi

Malzemeler :
1.5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızı biber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızı biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un vekırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarakbekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi incekıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar suilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmışpatates ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder