2 Mayıs 2009 Cumartesi

LİMONLU DANA BİFTEĞİ TARİFİ

4 Kişilik Limonlu Dana Bifteği Tarifi

Malzemeler :
4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. 40 g. tereyağı
150 ml tavuk suyu tableti
1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu
1 limonun suyu
2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı
Tuz ve karabiber

SÜSLEMEK İÇİN:
Adaçayı yaprakları Limon dilimleri

Hazırlanışı :
Fırını 110 C'ye ısıtın.
Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca dana bifteklerim her ikiyüzlerini de 2-3 dak. altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin.
Dana etlerim bir servistabağına alıp fırının içinde sıcak tutun. Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu veadaçayı yapraklarım ekleyin. Bir taşım kaynatın. Karışımı ağır ateşte 4-5 dak. kaynatın. Tuzunu biberini ilave edin.
Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayı yaprakları ilesüsleyip servis yapın.
HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir.Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğinitercih edin.
DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyin. Fazla pişen etler kuru ve sert olur.
SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz. Tere yağlı patates ve makarna da iyibirer garnitürdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder