![](http://4.bp.blogspot.com/_YO3QygVvnpk/Sf3Vpd4vV3I/AAAAAAAAAjs/VKmNyOL7D3I/s400/Rosto.jpg)
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz , Karabiber
Hazırlanışı :
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin.
Sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktansonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerineserpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1saat kısık ateşte pişirin.
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin.Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
ET YEMEKLERİ >>> ANA SAYFA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder