Buralarda yokken çok güzel tarifer denedim.Harika pastalar yaptım ilk sipariş pastamı yaptım hatta iki katlıydı ama onun da fotoğrafı yok malesef :(Arkadaşlardan denediğim tariflerden yeşil kiviye ait bir profiterol tarifi var ki gecenin bir vakti yapılmış sabahına bitirilmiş,sonunu komşuya ikram ettiğim için akşam evde kıyametkopmasına sebep olmuş bir tariftir.Yani demem o ki 4/4'lük bir tarif deneyenin bir daha hazır profiterol alacağını sanmıyorum.Biz ailcek profiterol aşığı olarak,bir profiterol için ne yollar aşındırdığımız zamanlar olduğu halde birdaha hazır profiterol almamaya karar verdiysek :)
Bir de kıyır kıyır poğaca sevenler için şu günlerde İstanbul'a gelse de hasret gidersek diye beklediğim,özlediğim Ninomdan bir poğaca tarifi öneriyorum.Bak bunlar garantili kaçırma derim :)
Geçelim kendi tarifimize :) Efenim okuduğunuz üzre kandil simidi tarifi veceğim bugün.Kandil de değil hayırdır diyosun duydum.Bir kandil günü tarifi yazmayı bende istedim ama gel gör ki tarifi yazdığım kağıdı kaybetmiş bulunmaktaydım :) Anca buldum kağıdı şimdi yazıyorum napalım kısmet.Sen bu adresi unutmican kandil akşamı yapıcan artık ahaliye kandil simidini :) İllede kandil akşamı mı yapmaklazım dersen yok efendim canın ne zaman isterse.Kıyır kıyır böyle ağızda dağılan,tatlı tatlı mahep kokan bir simit bu.Reklam kısmını da geçtik işte tarif;
Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
Aldığı kadar un
Susam
Hazırlanışı:
1 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdıktan sonra sarını ve diğerbütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.Hafif yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Hamurun kıvamını,hamurdan bir parça koparıp şekil verirken dağılıp dağılmadığından anlayabilirsiniz.Hamur kıvama geldiğinde istediğimiz simit oyutuna göre mandalina veya ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.Elimizde şekil verdikten sonra tepsiye diziyoruz.Ayırdığımız yumurta beyazını simitlerin üzerine fırça yardımıyla sürüp üzerlerine susam serpiyoruz.Önceden ısıtlımış 175 dereceli fırında susamlar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Allah'ım ya bak ne kolay tarif dimi? :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder