pohaça
bu akşam bir pohaça denedim ve çok güzel olduuu..o görmüş olduğunuz elde benim ufak cadının.resim çekerken bile dayanamadı...sizinle paylaşmak istedim belki denemek istersiniz... :)
malzeme:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
- aldığı kadar un
yapılışı:
- süt-su-sıvıyağ-tuz-şeker-yumurta akı-maya ve un yoğrulur.
- kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
- hamur mayalanması için bir kenarda bekletilir.
- mayalanan hamur 5 eşit parçaya bölünür.
- her parça 30 cm açılır.
- açılan hamur 8 eşit parçaya bölünür.
- arzu edilen iç malzeme hazırlanır(ben patatesli yaptım.kızlar bayılıyo patatesliye)
- iç malzeme uç kenara koyularak sigara böreği gibi sarılır.
- tepsiye dizilir
- tepside 45 dakika mayalanması için bekletilir.
- üzerine yumurta sarısı ve susam yapılır.
- 160 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.
afiyet olsunn hanımlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder