- 2,5 su bardagına yakın un(isterseniz unun hepsini birden koymayın ki kıvamını ayarlayabilesiniz)
- su
- tuz
İçi için gerekli Malzemeler:
- 3 adet patates(haşlayın ve ezin)
- 1 adet kuru sogan(rendeleyin)
- tuz,kırmızı toz biber
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve katıca bir hamur hazırlayın.Ve bezelere ayırın unlanmış zeminde çok ince olmayacak şekilde açın.Sonra çay bardagı agzı ile kesip daireler elde edelim.Ayrı bir yerde haşlanmış ve ezilmiş patateslerin içine rendelenmiş soganı ve baharatlarını atarak karıştıralım.Ve daire şeklinde kestigimiz hamurun içine patatesli karışımdan koyarak kapatalım.Hamurun agzını iyice kapatın ki patatesler haşlanırken çıkmasın.Kaynayan tuzlu suda mantımızı haşlayalım.Pişen mantıları süzmeden önce 1 kase suyundan ayıralım.Ve içine 2 diş dövülmüş sarmısak karıştıralım.Sonra mantıları süzüyoruz.Üstüne hazırladıgımız sarmısaklı sosu döküyoruz.Kırmızı biberli yag yapıp istenirse yogurtla birlikte üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder