İç Malzemesi:
- 1 su bardagı pirinç
- 100-150 gr kadar kıyma
- 1 adet kuru sogan
- 1'er tatlı kaşıgı tuz,karabiber,safran(safran bende yoktu kullanmadım)
- 1,5 su bardagı kaynar su
- Sıvıyag(kızartmak için)
- 3-4 su bardagı Sinangil böreklik un
- 1 paket Sinangil kuru maya
- bir çay kaşıgının ucuyla karbonat
- tuz ve su
- hamuru açmak için un
Hamuru için bütün malzemeleri çukurca bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp un serperek merdaneyle fincan tabagı büyüklügünde açıyoruz.Çok kalın olmayacak.Açılan hamurun yarısına içten koyup diger yarısını üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını iyice yapıştırıyoruz ki pişerken açılmasın.Ve son olarak kızgın sıvıyagda böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiye olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder