Malzemeler:
- hazır baklavalık yufka(800 gr.içinde 40-45 adet yufka çıkıyor)
- 150 gr. eritilip sogutulmuş tereyag
- eriyince çıkan tereyag kadar da sıvıyag ekliyoruz ve yagları birbirine karıştırıp öyle sürüyoruz üstüne
Şerbeti için:
- 5 su bardagı toz şeker
- 6 su bardagı su(tarifinde 5 su bardagı su yazıyordu az geldi ben ertesi gün tekrar şerbet kaynattım üstüne)
- yarım limon
Tepsinin altına erittigimiz tereyagından sürüyoruz.Üstüne 3 adet yufka serip tekrar tereyag sürüyoruz.(yufkalar hemen kurudugu için bezin arasına sarıp oradan teker teker alarak koydum)Ve her 3 yufkada bir tereyag sürmeye devam ederek yufkanın yarısını tepsiye seriyoruz.Yufkalar yarılanınca üstüne ceviz serpiyoruz.Ve tekrar 3 yufkada bir tereyag sürerek kalan yufkalarıda diziyoruz.Son kalan yufkalarda 2 katta bir tereyag sürerek yufkaları bitiriyoruz.Ve istedigimiz gibi dilimliyoruz(dilimleme işlemi biraz zor oluyor baya güç gerektiriyor onuda belirtmek istiyorum) kalan yagı baklavanın kenarlarından başlamak üzere her tarafına sürüyoruz.Önceden 180C ısıtlmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Pişince sogumaya bırakıyoruz.Ve Baklava soguk şerbeti ılık olacak şekilde şerbetini üstüne döküyoruz.Şerbetini iyice çekince servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder