4 Ocak 2010 Pazartesi

PAÇANGA BÖREGİ


Yeni yılın ilk tarifiyle sizlere merhaba demek istiyorum.Umarım hepimizin 2010 senesinde tüm dilekleri gerçekleşir.Paçanga böregi benim ilk defa denedigim ve yılbaşında konuklarıma ikram ettigim bir lezzet.Aslında yılbaşı soframı da resimlemek istedim fakat kalabalık oldugumuz için buna fırsat kalmadı.Yaptıgım hindinin bile fotografı yok maalesef.Hepimiz aç oldugumuz için resimlerini çekemeden yemeye başladık.Çok uzun zamandır paçanga böregini denemek istiyordum yeni bir yıla girerken kısmet oldu.Hem kolay hem yemesi zevkli bir börekmiş.Ama açıkçası ben daha muhteşem bir lezzet bekliyordum çünkü o kadar methetmişlerdi ki bana.Yine de zevkle yedigimi söyleyebilirim.Ve benim tarifimle paçanga böregi.Bu arada bu tarifi 51.porselen demlik çay saati etkinliginin ev sahibi olan japoncekirdegi gönderiyorum.
Paçanga Böregi Malzemeleri:

  • 2 adet yufka
  • 150-200 gr çemensiz pastırma
  • 200 gr. rende kaşar(kaşar istenirse ince dilimler halinde de konulabilir)
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • sıvıyag(kızartmak için)
2 adet yufkayı üst üste koyuyoruz.(ben aralarına birşey sürmedim ama istenirse az sıvıyag gezdirebilirsiniz)Yufkaları 8 üçgen parçaya bölüyorsunuz.Bu arada pastırmaları ince ince dogruyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük dogruyoruz ve biberlerinde çekirdeklerini ayıklayıp onlarıda ince kesiyoruz.Yufkaların kalın kenarına pastırma üstüne kaşar rendesi,biber,domates koyup sigara böregi gibi ama biraz daha kalın sarıyoruz.Tüm yufkalar ve iç bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Ve kızgın yagda altını ve üstünü kızartıyoruz.Konuklarınıza sıcak sıcak servis ediyorsunuz.(sıcak yenmesi daha güzel oluyor soguyunca ilk yediginiz tadı alamıyorsunuz)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder