Yeni yılın ilk tarifiyle sizlere merhaba demek istiyorum.Umarım hepimizin 2010 senesinde tüm dilekleri gerçekleşir.Paçanga böregi benim ilk defa denedigim ve yılbaşında konuklarıma ikram ettigim bir lezzet.Aslında yılbaşı soframı da resimlemek istedim fakat kalabalık oldugumuz için buna fırsat kalmadı.Yaptıgım hindinin bile fotografı yok maalesef.Hepimiz aç oldugumuz için resimlerini çekemeden yemeye başladık.Çok uzun zamandır paçanga böregini denemek istiyordum yeni bir yıla girerken kısmet oldu.Hem kolay hem yemesi zevkli bir börekmiş.Ama açıkçası ben daha muhteşem bir lezzet bekliyordum çünkü o kadar methetmişlerdi ki bana.Yine de zevkle yedigimi söyleyebilirim.Ve benim tarifimle paçanga böregi.Bu arada bu tarifi 51.porselen demlik çay saati etkinliginin ev sahibi olan japoncekirdegi gönderiyorum.
Paçanga Böregi Malzemeleri:
Afiyet olsun.
Paçanga Böregi Malzemeleri:
- 2 adet yufka
- 150-200 gr çemensiz pastırma
- 200 gr. rende kaşar(kaşar istenirse ince dilimler halinde de konulabilir)
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- sıvıyag(kızartmak için)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder