Malzemeler:
- 2 çay bardagı ince dogranmış tavuk gögüs eti
- 1 adet kuru sogan
- 2 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin)
- 2 adet ince kıyılmış yeşil sogan
- 1/2 çay bardagı rendelenmiş kaşar
- 1/2 çay fincanı un
- 1 çay kaşıgı karbonat(veya kabartma tozu)
- 2 adet yumurta
- kırmızıbiber,karabiber,tuz,nane
- maydanoz,dereotu
- 1 çay kaşıgı limon suyu
Yumurtayı çırpalım.Bütün malzemeler (karbonat ve limon suyu en son)karıştırıp yumurtaları ilave edelim.Sonra karbonat ve limon suyunu ilave edip yoguralım.Kızgın yagda kaşık kaşık atılarak kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder