Aslında hep yedigim ama hiç yapmadıgım bir lezzet kuru patlıcan dolması.Gaziantep yöresel yemegi,ama kuru patlıcan dolmasını yapan birçok yöre de var.Ama bence önemli olan tadının nasıl oldugu aslında.Ben küçükkken annem hep yapardı.Ama Antalya'da patlıcanı kurutmak mümkün olmadıgı için ben hiç yapmamıştım.Annem kurutup getirmiş sagolsun banada sadece yapmak düştü.
KURU PATLICAN DOLMASI MALZEMELERİ:
- 10 adet kuru patlıcan(biz çekirdek aile oldugumuz için bize yetti)
- 2 adet kuru sogan
- yarım bag maydanoz
- her bir patlıcan için 1 tatlı kaşıgı(silme) pirinç
- yarım yemek kaşıgı biber salçası
- yarım yemek kaşıgı domates salçası
- limon suyu
- nane,kırmızı toz biber,karabiber,tuz
- sıvıyag
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder