Köz patlıcan yemegi malzemeleri:
- İstenilen kadar patlıcan
- Yeşil biber
- Domates
- 1 adet kuru sogan
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşıgı domates salçası
- az sıcak su
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
- sıvıyag
- 1 diş minik dogranmış sarımsak
İlk önce patlıcanları közleyelim ve kabuklarını soyduktan sonra ince ince dograyalım.(Bu arada yeşil biberi de közlerseniz tadı daha güzel oluyor.)Yemeklik dogradıgımız soganları sıvıyagda kavuralım,kavrulan soganların içine yine yemeklik dogranmış yeşil biberleri ekleyelim.İkisi de kavrulunca sarmısak.maydanoz ve kabukları soyularak ufak dogranmış domatesleri ekleyelim.Bir süre pişirdikten sonra salçasını ve sarmısagını ilave edelim.Malzemeler iyice özleşince az sıcak su ilavesi ile birlikte patlıcanları ekleyelim ve baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakalım.Zaten patlıcankarı pişmiş koydugumuz için çok pişirmeye gerek yok yemegi.Yanına da cacık oldu mu daha güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder