18 Eylül 2005 Pazar

Biraz da yiyelim

İyi Haftalar

Klasik bir gül börekle merhaba. Son zamanlardaki favori kurtarıcım. Kıymalı olarak yapıyorum.

Malzemelerimiz:

iç için
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan ve maydanoz
soğanı ve kıymayı kavurmaya yetecek kadar tereyağ ( sıvıyağ da kullanılabilir)
tuz, karabiber

6 adet yufka
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
125 gr tereyağı ( margarin kullanılabilir)





Yapılışı:

*İncecik kıydığımız soğanlar yağımızda pempeleşsin. Sonra kıymayı da ilave edip kavuralım.
*Ocaktan alıp, ince kıyılan maydonozu ve arzuya göre tuzu, karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım
*Yufkaları ortadan ikiye bölüp 12 adet yufka elde edelim
*Her bir yufkanın düz kısmına hazırladığımız içi yayıp, sigara böreği gibi katlayalım.Kendi etrafında döndürelim.
*Yağlandığımız tepsimize dizelim(ben borcam da pişiriyorum)
*Sütü, yumurtayı ve yağı çırpıp hafif ısıttıktan sonra tepsinin üzerine dökelim.
*Üstü kızarıncaya kadar pişirip AFİYETLE yiyelim


Bu böreğin üzerine yoğurt ve domates sosu da döküp "sosyete mantısı" olarak da servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder