30 Ekim 2008 Perşembe

KARNIYARIK

Eninde sonunda bir tarifle geçtim karşınıza. Resimlerim olmadığından değil; tarif yazma isteğim olmadığından. Ama ne kadar istemesemde kendimi tarif vermeyince sizlere karşı sorumlu hissediyorum. Uzun zaman önce yaptığım ama yayınlamadığım karnıyarık tarifini eklemek istedim.Aslında herkes bilir tarifi mutlaka ama benimkini ben bu defa kızartmadan fırında közleyerek yaptım. Daha hafif oldu.



MALZEMELER:

500 gr kıyma
3 domates
2 adet soğan
5 biber
3 diş sarımsak
1 kilo patlıcan
sıvıyağ
2 kaşık antep salçası (domates biber karışık)

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir. 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur. Közlenir. Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yağla.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir o da kavrulur. Biberlerde eklenir kavrulur. Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar o da kavrulur.Küp doğranmış domates eklenir. Suyunu bırakınca, yumuşayınca altı kapanır. Patlıcanların içi kıymalı harçla doldurulur. Üzerine kalan harcın sosu dökülür.Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder