24 Kasım 2008 Pazartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN


Şu hastalıklardan bir kurtulsak neler yapacağım. Ben biraz iyi oldum der demez benim kızın öksürük krizi başladı. Küçük bir öksürükken dün gece kriz ve nöbete dönüştü ve gene doktora götürdük. Biir sürü ilaç verildi gene. Denemediğim doktor, bitkisel ilaç ve pekmez kalmadı. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir anne olarak o öksürdükçe bana geliyorlar.İçim acıyor. Bir geçiyor bir başlıyor bu öksürük denilen meret.Biraz kendimi toparlasam hepinizi tek tek ziyaret edeceğim. Şimdilik uğrayamıyorum özür dilerim.

Bu sırada bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

21 Kasım 2008 Cuma

BEN GELDİMMMMM VE SOBELENDİM


Evet arkadaşlar ben geldim. Sonunda buradayım. Ama biraz yorgun ve hastaydım. Yoksa geleli birkaç gün oldu. Aslında çok güzel günler geçirdim. Dolu dolu eğlenceli ama bir günü hastanede geçen:)))Mide ve bağırsak enfeksiyonu olmuşumda:)) Gelince de nüksetti. Daha yeni yeni iyileşiyorum. Yavaş yavaş herşeyi sizlere anlatacağım ama şimdilik bu kadar.
Bu sırada Hilalce tarifler arkadaşım beni sobelemiş. Konusu evde en nefret edilen durumlar nelerdir sence? Çokkkkkkk:))
1)Bulaşık makinasını boşaltmak

2)Misafir geleceği zaman işlerin ters gitmesi

3)Ütü. Özellikle pantolonda tek çizgi ütülemeye uğraşmak.
4)Yerdeki kıllar. Özellikle yer silerken

5)Siyah mobilya tozu almak.(hemen hemen bütün evim siyah mobilyada))))):

6)Ben evi toplarken bir taraftan dağılıtması. Funda hanım sağolsun bu konuda usta:)))

Daha çok şey var ama bu kadarı aklıma ilk gelen. Kim cevapladı daha önce bilmiyorum ama Nino'cuğum,zapandit Gökçe'ciğim ve Yeşim'ciğim katılmak isterlerse onları sobeledim.

18 Kasım 2008 Salı

Kız cocuklarına kırmızı örgü şapka modeli



Beden : 1-2 Yaş grubu. Büyük beden ölçüleri parantez içindedir.
Malzemeler:
ANCHOR "Bebe degrade" El Örgü İpliği (%100 Akrilik) Yaklaşık 100 gr. # 6064 Pembe degrade 3.5 numara 1 çift örgü şişi.
Kullanılan Örgüler : 1/1 lastik - Düz örgü - Ters örgü Ölçü : 32 ilmek - 36 sıra 10 cm2 eşittir.

UYGULAMA
Bere : 3.5 numara örgü şişine 120(126) ilmek atarak, 12 sıra 1/1 lastik örün. 1/1 lastiğin son sırasında eşit aralıklarla 18 adet ilmek arttırırı. Şişte toplam 138(144) ilmek olacaktır. 13. sıradan itibaren verilen motif şemasını takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 14 cm. - 50 sıra (16 cm. - 58 sıra) olduğu zaman, 51.(59.) sırada eşit aralıklarla 45(48) adet ilmek eksilterek 1/1 lastik örün. Sonraki sıralarda kalan 93(96) ilmek üzerinden 11 sıra 1/1 lastik örün. 12. sırada, sıra boyunca her 2 ilmeği 1 ilmek düz örün. Şişte toplam 47(48) ilmek kalacaktır. 47(48) ilmek üzerinden, 13. sırada ilmekleri olduğu gibi örün. Bütün ilmekleri bir kerede kesin.


Bitirme : Bere arka ortasını gizli dikiş ile birleştirin. Bere tepesinde, örgü kenarından örgü ipliği ile eşit aralıklarda teğel alarak, ipliği sıkıştırıp sabitleyin. Örgü ipliğinden ponpon hazırlayarak bere tepesine tutturun.

Yazının Kaynağı: Yumak çocuk el örgüsü desen kitabı

Erkek çocuklarına desenli örgü kazak modeli ve açıklama




Beden : 2-3 Yaş grubu. Büyük beden için ölçüler parantez içindedir.

Malzemeler:
ANCHOR "Bebe" El Örgü İpliği
(%100 Akrilik)
Yaklaşık 200 gr. # 1099 Mavi Yaklaşık 100 gr. # 1090 Beyaz 3 numara 1 çift örgü şişi 7 adet düğme
Kullanılan Örgüler :
1/1 Lastik - Düz örgü - Ters örgü Ölçü : 28 ilmek- 46 sıra 10 cm2 eşittir.

UYGULAMA

Arka : 3 numara örgü şişine mavi iplikle 98(104) ilmek atarak 11 sıra 1/1 lastik örün. 12. sıra başından itibaren verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 20 cm. -92 sıra (21 cm. - 96 sıra) uzunluğa ulaştığı zaman koltuk kesimi için iki kenardan her 2. sırada 1 kere 3, 1 kere 2
ve 1 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 14 cm. - 64 sıra (15 cm. -68 sıra) olduğu zaman arka yaka için örgü ortasından 16(20) ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alın. Sol taraf arka yaka için sonraki her 2. sırada 1 kere 5, 1 kere 3 ve 1 kere 2 ilmek keserek örgüye devam edin. Bu arada örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 15 cm. - 68 sıra (16 cm. - 72 sıra) uzunluğa ulaştığı zaman sol kenardan omuz için 8 ilmeği bir kerede kesin. Sonraki her 2. sırada 1 kere 8 ve 1 kere 9(10) ilmeği keserek sol tarafı bitirin. Aynı işlemleri ters uygulayarak beklemede olan sağ tarafı da örün.

Sol Ön (Giyildiği zaman):
3 numara örgü şişine mavi iplikle 48(50) ilmek atarak 11 sıra 1/1 lastik örün. 12. sıradan itibaren verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek örgüye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 20 cm. - 92 sıra (21 cm. - 96 sıra) uzunluğa uiaştığı zaman koltuk kesimi için sol kenardan her 2. sırada 1 kere 3, 1 kere 2 ve 1 kere 1 ilmek keserek, örgüye devam edin. Örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 9 cm. - 42 sıra (10 cm. - 46 sıra) olduğu zaman ön yaka kesimi için, ön ortasından her 2. sırada 1 kere 5, 1 kere 3, 2 kere 2 ve 5(6) kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Bu arada örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 15 cm. - 68 sıra (16 cm.-72 sıra) uzunluğa ulaştığında, omuz için kol kenarından her 2. sırada 2 kere 8 ve 1 kere 9(10) ilmek keserek sol önü bitirin.

Sağ Ön : Sol önde uygulanan işlemleri ters uygulayarak sağ önü örün.

Kol : İkisi de aynı şekilde örülecek.
3 numara örgü şişine mavi iplikle 50(54) ilmek atarak, 15 sıra 1/1 lastik örün. 16. sıradan itibaren verilen motif şema ve açıklamasını takip ederek örgüye devam edin. Aynı zamanda kol şeklini verebilmek için iki kenardan her 5. sırada 14(15) kere 1 ilmek arttırarak örgüye devam edin. Örgü boyu 1/1 lastikten itibaren 18 cm. - 82 sıra (19 cm. - 86 sıra) uzunluğa ulaştığında, kol kesimi için iki kenardan her 2. sırada 1 kere 3, 1 kere 2 ve 1 kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu kol kesiminden itibaren 2 cm. - 8 sıra olduğu zaman bütün ilmekleri bir kerede kesin.

Bitirme : Örgü parçalarını ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek, kurumaya bırakın. Omuzları birleştirin. Kolları yerlerine takın. Yan dikiş ve kol alt dikişlerini birleştiriri. Sol ön bant için 3 numara örgü şişine mavi iplikle 80(84) ilmek atarak 15 sıra 1/1 lastik örün. İlmekleri açık olarak şişten çıkarın. Açık uç sol ön orta kenarına gelecek şekilde, etek ucundan, yaka ucuna kadar, yerleştirin. Son sırayı sökerek, açık ilmekleri ilmek dikiş ile dikin. Aynı şekilde sağ ön bantını da örün. Sağ ön bantını örerken 1/1 lastiğin 7. sırasında etek ucundan başlayarak eşit aralıklarda 6 adet düğme iliği açın. 7. ilik yaka bantına açılacak. Yaka bantı için 3 numara örgü şişine mavi iplikle 104(108) ilmek atarak 15. sıra 1/1 lastik örün. 1/1 lastiğin 7. sırasında sağ öne gelecek yaka ucuna 1 adet düğme iliği açın. İlmekleri açık olarak şişten çıkarın. Sol ön orta bantı ucundan başlayarak, sağ ön orta bantı ucunda bitecek şekilde, açık ilmekleri yaka kenarına yerleştirin. Son sırayı sökerek açık ilmekleri ilmek dikişi ile dikin. Sol ön bant üzerinde düğmeleri yerlerine dikin.

Yazının Kaynağı: Yumak çocuk el örgüsü desen kitabı

Ajurlu örgü bayan yelek modeli



Ajurlu örgü bayan yelek modeli

Yakadan başlanarak örülmüş erkek çocuk örgü kazağı





Yakadan başlanarak örülmüş erkek çocuk örgü kazağı
Haroşa örülmüş ama kol ayırım kısımlarına model konuşmuş ve oralardan da her sırada artımış. Yakadan başlamalı yelekler gibi ama bu kazak ve yakadan misinalı şişle başlamış. Sadece kol altlarında dikiş var. Beden de dönerek misinalı şişle haroşa örülmüş.

Kolay bolero modeli




Kolay bolero modeli
Yakadan 51 ilmek atarak başlanır.
toplam 16 delik olacak şekilde arttırılark örülür.

Alın Size Mim :))

Yoğun ısrar (:P) ve istek üzerine daha bugüncük ve bir iki gün evvelcik sahip olduğum mimlerimi cevaplıyım dedim :) İlki yine ve yeniden çileklim sütlümden:) Bu mimin bir hikayesi var hemide.Tam çileklim beni mimlemeye niyetlendiği sıralarda Allah'ım ya Rabbim çilekliyi benim kalbime düşürdü.Dedim özledim hatunu acep nasıldır keyfi ne alemdedir.Hemen bir sms yolladım hatun kişiye "efenim siz ve keyfiniz nasıllar acaba neler yapıyorsunuz"El cevap:"bende seni mimliyodum nihaha" :))) Anında "kalp kalbe karşı derlerrrrr sende üzüldün müüüüüü"diye şarkı çığırdım kendimce de o duymadı tabe :))İşte o mimin konusu buzdolabında neler var?Hemen sayıyoruz efenim;

1-Kahvalıklar(peynir,zeytin,bal,reçel vs vs vs)
2-Zerde(safranın kokusunu sevmediğim için çok zor bir tatlı ooo diye kandırdığım eşimin"konukomşu bana pasta yaparmısın deseler kendini paralarsın bana bi zerde yapma sen"diye isyan etmesi üzerine tırsılmış ve bugün yapılmıştır kendisi :D )
3-Mercimek çorbası,Bulgur pilavı,Tavuk yemeği
4-Koca bir poşet acılı karışık turşu.
5-1kg tenekede keçi peyniri (çocuklar için)yoğurt
6-Mayonez,ketçap,süt,meyve suyu,turşu suyu,sirkeler(elma,üzüm)nar ekşisi
7-İki raf yumurta,safran,ginko,propolis,apranax,çikolata,tarçın,mahlep,dolma fıstığı,kuş üzümü
8-salça,türk kahvesi,nescafe gold,süt tozu,kakao,pasta malzemeleri(yaprak fındık,fıstık,tane fıstık,toz fıstık,süsleme şekerleri,damla çikolata
9-meyvelikte;yeşil elma,üzüm,nar,mandalina
10-sebzelikte;patlıcan,kabak,pırasa,marul,domates,salatalık,yeşil soğan,limon
11-dondurucu kısmında;poşet poşet mantı(yeni yaptım Allah'ıma bin şükür:P)Köz kırmızı biber,bezelye,et çeşitleri,Sigara böreği,düğme kurabiye,milföy hamuru,buz.

Bizim dolaptan haberler bu kadar.İnanmayan gelir bakar dermişimmmmmmmmmmm :)))

Son mim de ayşe gelinden.60 saniyede düşündüklerim.evet süre başlamıştır;
*ay ne düşünsem acaba :)))
*düşünüceğimi düşünüyorum hala
*ısmarlamada bişi düşünülmez ki kardeşim hiç bana göre değil :))
*ben düşünene kadar çocuklar uyancak zaten yusuf mırıldanıyo :)
*dışarıda acaip bir rüzgar var Allah sokakta kalanlara ısınamayanlara yardım etsin.
*eşim erken gelse film izlesek yaaa
*film demişken ıssız adama gitsek tekrar izlesek olmadı korsan morsan dvdsini bulsak sarsak sarsak izlesek ağlasak ağlasak doysak
*dün testere5 i izledim kendime işkence edesim var evet :)
*başakşehire de taşınıyorum akşam gezmeleri bitiyo böhüüüüüüüüüüüüüüüü :((((((((((((((
*başakşehirde istediğim gibi rehabilitasyon merkesi yok ne halt etcem bilmem anaokuluna yakın rehabilitasyona uzak olcaz şimdide
*ne düşünsem derken süre bitti artık birdaha ki mimde görüşmek üzere :))))
60 saniyeye odaklandım mimi paslamayı unuttum :)) iki mimi de birikimsel deliye,halenzeye,sofra özlemine,misssssssssssssss gibi zerrinime pasladım gitti :)

14 Kasım 2008 Cuma

Hanimiş Benim Mimlerim :))




Fi tarihinden kalma iki mimle karşınızdayım efenim.Bir önceki postun resimleri yarım yamalak olunca vede ben bunları bir türlü düzeltemeyince az biraz canım sıkılmış,hevesim kaçmıştı.Ama çok şükür ki düzelttim şuan itibariyle mimlerimi artık cevaplıyayım dedim bende o hevesle :) İlk mim çileklimden hayallerin nedir hatun demişti bi zamanlar kendisi hemen sıralıyorum :)




*En büyük hayalim bir anne olduğumdan belkide çocuklarımla ilgili :) Onların sağlıklarına kavuşup,güzel bir eğitim almalarını,kariyer sahibi pırıl pırıl bireyler olmalarını ve bunu benimde aklım,beden sağlığım yerinde iken kendi gözlerimle görmek istiyorum.Bu hayalim gerçekleşirse birgün inşallah aşağıda sıralayacağım diğer hayallerim gerçekleşmesede olur :)




*Küçücük çocuk olduğum,ilkokul sıralarında oturduğum günlerden beri gerçekleşmesini istediğim en büyük hayallerimden biri de İstanbul veya Marmara Üni. Tarih,Edebiyat,Psikoloji,Sosyoloji fakültelerinden birinden alnımın akıyla mezun olupmesleğimi icra ediyo olmaktı.Benim gibi bir sürü türbanlı öğrencinin bu hayallerine daha ortaokul sıralarında saldırmaya başladı bir takım ot beyinliler.Ama benim hala ümidim var.Yaş problemim de yok ne zaman bu sorun halledilir o sene bendeniz öss de.Kazandığım puanla okumak istediğim fakülteleri işaretliyo olucam bu sefer inşallah.Bir foruma bir puanıma bakıp istediğim fakültede okuyabilcekken çaresiz ağlıyo olmicam :)




*Kendime ait butik bir cafe-pastane tarzı bir mekan işletmek istiyorum.Ev ortamını aratmicak rahatlıkta,sıcak,şık bir cafe.Oturma düzeninde minik minik gene rahat ve şık koltuklar masaları olan,zengin bir kütüphanesi,iyi bir ses sistemive geniş bir müzik arşivi olan bir yer :)Mantısından,dolmasından,pastasına böreğine kadar kendi evinizin mutfağında kendi masanzda koltuklarınızda yiyormuş hissi veren insanı germeyen müthiş lezzetleri olan bir cafe.Ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhh :)))




*Ney çalmayı çok istiyorum sonra.Bu diğer hayallerimin gerçekleşmesi için uzun bir zaman ihtiyacım olsada bu hayalim kısa bir sürede gerçekleşicek inşallah.Belki yarın belki yarından da yakın diyorum yani :)




Ya işte böyle bana bu kadar hayal yeter.Zaten çok uçup kaçmam öyle hayallerde gerçekçi olmak lazımdır dimi ama :P Bu hayallerim gerçekleşsin daha da bişicik istemem.Bana gelen bu mimi de ninoma,iki dosta,canım leyya ablaya yollarım :)



Gelelim ikinci mimeeee :) Bu mimide diyalog yemeklerinin süheylası yollamıştı bi zamanlar :) Mimin konusu evde nefret ettikleriniz.


Evde nefret ettiklerim çok aslında hehe :) Özetlersek efenim şöyle ki;


*Davetsiz misafir senden nefret ediyorum bak.Bunun çeşitli nedenleri var tabi.Birincisi benim için misafir önemlidir.Bir çayla yollanmaz öyle gördük biz.Tıka basa doyurucaz,gerekirse yatırıcaz,giydiricez.Çat kapı gelen misafir bana kendimi yetersiz hisettirir çünkü istediğim gibi ağırlayamam.Artı ya benim evde işim gücüm varsa hı sevgili davetsiz misafir?Ya içime müthiş bir temizlik aşkı gelmiş de evi alaşağı etmiş temizliyosam?Hadi o olmadı bilirsin gezmelerim anlık sürpüz planlarım meşhurdur.Ya bi plan yaptımsa tam kapıdan çıkarken sen içeri girdiysen?Ay nasıl seveyim şimdi ben seni sen söyle? :)

*Ben evde temizlik yapayım iki saat sonra ev savaş alanına dönsün.E ben delirmiyim de kim delirsin o zaman.Eşimin ailesinde(Erol Düşmez ve ayaktakımı) mesela odayı komple kaplicak bir bez serilir yere.Herkesinde elinde ennn az 1 ytllik tadım ayçekirdeği paketleri.Neymiş parkta çekirdek yiyo havası olcakmış(evet bu vatandaşlar parkta çekirdek yiyip kabuklarını yere tüküren cinslerden)50 yaşında babadan anneden en bacaksız olanına kadar bir çekirdek yemeleri var.Gören bunların mesleği çekirdek yemek sanır fabrika gibiler mübarek.Çekirdek yeme diye bir dal olsa olimpiyatlarda bunlar garanti şampiyon hersene öyle diyim size.O çekirdek faslından sonra evin halini bir düşünün artık!Yok çekirdek yiceksen de herşeyin bir adabı ,bir uslubu var canımmmmm.İşte bu gibi durumlardan nefret ederim (gerçi ben bu ailedende nefret ediyorum ya neyse :D )

*Evde elektrik,su,doğalgaz gibi ev hayatının olmazsa olmazlarından her hangibirinin kesik olması nefret ettiğim durumlardandır.Tamam illaki bir sorun bişey çıkar kabul.Ama kardeşim bunlar olmadan olmuyo evde ya çabuk halledin şu işleri kesilmesin.İnsanın bütün gününü rezil etmeyin,planlarını bozmayın yahu.
*"Bugün ne yemek yapıcam ben yaaaa"derdinden nefret ediyorum.Evde biri olsa şunu şunu yap dese bende direk yapsam bu ne yapsam sitresi bitiriyo insanı.Yemek yapması daha zevkli daha gözel :)
*Çıkmış alışverişimi yapmışımdır.Eve gelip yemeğe başlarım eksikler dökülür işte bu halden nefret ediyorum.Ben unutkan insanım içimden şu yok dediğim anda biri benim yerime kaydetsin istiyorum :))
*Gecenin bi vakti evine gelen ve uyku moduna geçmeden önce bir kapıyı kitleyelim diyen komşulardan nefret ediyorum.Hepi topu bir anahtar-bir kapı yani.Anlamıyorum bütün apartmanı ayağa kaldıracak bir ses nerden çıkıyo.Şangır,şungur,şungur,şırrankkk!Millet sanki birini kesmeye gidiyo öyle bir nefretle hınçla çeviriyolar ki anahtarı.
Neyse nefret ettiklerimde bu kadder osun bu mim de üstteki diğer mimi pas ettiklerime artı bide fatma ablama gitsin :)

12 Kasım 2008 Çarşamba

Saçörgülü kalın iplerle örgü hırka modeli, örgü dergisinden


Saçörgülü kalın iplerle örgü hırka modeli

Beyaz bayanlara örgü yelek modeli


Beyaz bayanlara örgü yelek modeli
Alt kısımdaki fırfır gibi yerler çok kolay. Dünz örüyorsunuz, inten ara ra kıvırıp dikiyorsunuz. Model olmuş. Basit bir model ama ipi ve ufak ayrıntılarda çok güzel bir yelek olmuş.

İki kare parçadan harika bir bayan panço yapımı


İki kare parçadan harika bir bayan panço yapımı

Kırmızı harika bir bolero modeli


Kırmızı harika bir bolero modeli
Kenarlarına lastikleri sonradan örülmüş çok güzel bir bolero modeli. Şık davetlerde bile resimdeki gibi şık bir yaka iğnesi ile kullanılabilir. Bu renk farklı.

Kapşonlu pembe bayan yelek modeli elörgüsü


Kapşonlu pembe bayan yelek modeli elörgüsü
Modeli ajurlu bir model ama nasıl yapılır bilmem. Örgü bilenlerin bu modeli cıkarması gerekir. Ben bilmediğim için sadece sizlere modelleri getirmekle yetiniyorum.

Batik ipinden kısa bolero modeli





Batik ipinden kısa bolero modeli
Pirinç örgü

Deryalı günlerden boğazlı kol bolero modeli



Deryalı günlerden boğazlı kol bolero modeli

Kız cocukları evdeki yünlerle harika bir örgü hırka modeli


Kız cocukları evdeki yünlerle harika bir örgü hırka modeli
Evdeki yünleri değerlendirmek için güzel bir model. İstediğiniz gibi örebilirsiniz. Önemli olan kızınızı sıcak tutması değilmi. REsimdeki modelde böyle. Pelerin şeklinde de duruyor.

Yan şeklinde saçörgülü hırka modeli


Yan şeklinde saçörgülü hırka modeli
Bu yılın moda örgülerinden bu şekilde yanlamasına örülmüş örgüler. İşte sizlere yeni bir model.

Yeni örgü dergilerinden örgü modelleri





Yeni örgü dergilerinden örgü modeller

Erkeklere saçörgülü deryalı günler kazağı


Sİyah file örgü hırka modeli

Sİyah file örgü hırka modeli


Sİyah file örgü hırka modeli
Kenarlarındaki motifleri sonradan örüp birleştirin.

9 Kasım 2008 Pazar

Avize Biber














Üsküdar'da dolaşırken bir manav dükkanında bu biberleri gördük.Doğrusu biberin şeklini hiç görmemiştim daha önce.Manavcı Bursa'da yetiştiğini ve kısa bir mevsimi olduğunu söyledi.İsmi avize biber :)Çok ilginç;)

2 Kasım 2008 Pazar

OLEYYY TATİLE GİDİYORUM



Evet arkadaşlar çoğu arkadaşım yazın tatile çıktı ama biliyorsunuz ben çalıştım. Sıra bende şimdi ben çıkıyorum. Hemde Gaziantep'e gidiyorum. Gelince çok güzel resimler ve hikayelerle dönerim inşallah. 15-20 gün sizleri ziyaret edemeyeceğim. Salı günü sabah 06:00 uçağına bineceğim. Gelince görüşmek üzere.