16 Aralık 2009 Çarşamba

FIRINDA KARNIBAHAR

Dün Antalya da inanılmaz bir fırtına vardı ve elektrikler neredeyse bütün gün kesikti maalesef.Öyle güçlü bir rüzgar ve yagmur vardı ki agaçlar sanki kökünden sökülecekmiş gibiydi.Tarifi elektrikler varken yazdım ama tam internete gönderecegim elektrikler kesildi.O yüzden tarif bugüne kaldı.Karnıbahara bence en çok yakışan tarif.Ama ben çok sevmeme ragmen bizimkiler hep isteksiz yerler bu yemegi.O yüzden fırında karnıbaharı kendim için yaparım çogunlukla.

Malzemeler:

  • 1 bütün karnıbahar
  • 1 su bardagı yogurt
  • yarım çay bardagı sıvıyag
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşıgı un
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • 1,5 çay bardagı kaşar rendesi

Karnıbaharın çiçeklerini kopardıktan sonra yıkıyoruz.Ve kaynayan tuzlu suda haşlıyoruz.Borcama haşlanan karnıbaharları düzgünce yerleştiriyoruz.Mikserde kaşar rendesi hariç diger tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve karnıbaharların üzerine gezdiriyoruz.En son olarak kaşar rendesi serpiyoruz.Ve önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder