30 Aralık 2009 Çarşamba

Şeker hamuru ve Yeni Yıl

Dün akşam yazmıştım çocukların hediyelerini, birde kurabiyeler var demiştim yeni fırından çıkan :) bugün onları şeker hamuruyla kapladım ve paketledim. Ben daha önce şeker hamuruyla yapılmış herhangi birşey yemedim ve nedense bana pek sağlıklı gelmiyor. Ama kurabiyelerimde kullandığım şeker hamuru tamamen lokum ve pudra şekerinden yapıldı. Okuldan gelince yetişebilirsem eğer mutlaka Derya Baykal'ın programını izlerim. Bazen gerçekten güzel fikirler olabiliyor. Orada yemek yapan Cemal usta yapmıştı bu şeker hamurunu. Üzeri pudra şekerli sade lokumlardan 250 gr. ve 1 bardak pudra şekeri kullanılıyor. Lokumlar sudan geçirilip süzgeçte biraz beklettikten sonra pudra şekeriyle yoğruluyor. Başlangıçta çok yapışıyor sanki hiç toparlanmıyacakmış gibi oluyor ama sonra düzeliyor. Püf noktası mısır nişastasıyla açmak.
E'nin kuzeni kısa bir süre önce askere gitti. Gitmeden önce askere gidecek başka arkadaşlarımızla beraber bizde toplandık bende gecenin anlam ve önemine uygun olarak bu pastayı yaptım :) Şeker hamurunu ilk o zaman denedim. Pastanın süslemesinden artan hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırmıştım. Dün akşam kurabiyeleri buzdolabındaki hamurla süsledim. Bozulmuş olabilir diye düşünüyordum ama hiçbirşey olmamış, sadece biraz sertleşmişti. Dolaptan çıkarıp yarım saat beklettikten sonra kullandım. Çok rahat açıldı gerçekten.
Bu kadar uzun laftan sonra asıl konumuza gelelim. Biz cuma günün tatil olmasını fırsat bilerek yarın annemlere gidiyoruz :) Pazar gününe kadar buralarda olamayacağım inşallah. Herkesin yeni yılı kutlu olsun. 2010 yılı hepimiz için hayırlara vesile olsun inşallah. Mutlu yıllar..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder