25 Ocak 2010 Pazartesi

BAKLAVALIK YUFKADAN KIYMALI BÖREK


Tekrar merhaba arkadaşlar.Efe'nin durumunu soran ve geçmiş olsun diyen bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.Böyle zor zamanlarda arkadaşların destegi çok ama çok önemliymiş.Ben geçecegini bilsem de bunu insanın arkadaşlarının veya tanıdıklarının söylemesi insanı daha da bir güçlü yapıyormuş.Sayenizde daha iyiyim.Efe de daha iyiye gidiyor ve bu da beni çok sevindiriyor.İnşallah iz de kalmazsa daha çok mutlu olacagız.Ama buna da çok şükür.Ogluşum kıymalı böregi çok sever ama ben maalesef hamuru güzel açamadıgım için nasıl yapacagımı bilemedim.Ve yine işin kolayına kaçarak baklavalık yufkadan börek yaptım.Gayet güzel oldu ve Efe de severek yedi.Bu tarifi de sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER:
  • 12 adet baklava yufkası
  • 250-300 gr.kıyma
  • 3 adet kuru sogan
  • tuz,karabiber
  • 2-3 yemek kaşıgı sıvıyag(iç harcı için)
  • 4-5 yemek kaşıgı sıvıyag(yufkanın aralarına sürmek için)
  • 1 adet yumurta sarısı(böreklerin üzerine sürmek için)
    Öncelikle iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyag ile orta ateşte, renkleri sararıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin. 4-5 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiber bir kez karıştırıp ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.1. yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün. 2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3. yufkayıda serdikten sonra yağ sürmeden, kıymalı harcı üzerine serpiştirin. Yufkaları, nazikçe ama mümkün olduğunca sıkı şekilde rulo yapın ve 3 parça olacak şekilde kesin.

    Tepsinizi hafifçe yağlayın ve börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder