27 Ocak 2010 Çarşamba

MANTAR TAVA


mantar yemekleri içinde vazgeçemediğim en leziz olanı..pazar günlerimizin doyulmaz menüsüdür.

MANTAR TAVA:
yarım kg mantar
3 adet yeşil sivri biber
3 adet domates
1 adet ortaboy kuru soğan
3 diş ezilmiş sarımsak
tuz-karabiber-kekik-toz kırmızı biber
tereyağ
YAPILIŞI:
mantarları iyice ovarak yıkadıktan sonra hafif limonlu ve sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz.sonra ince doğruyarak tavamıza alıyoruz.hafif suyunu çekince sırayla yemeklik doğranmış soğanı biberi ,sarımsağı,domatesi ve baharatlarıda ekleyip karıştırıyoruz.tavamızın kapağını kapatıp arada bir karıştırıyoruz.en son tereyağını ekleyip domates ve biberlerin rengi döndüğünde ocağı kapatıyoruz.sıcak servis ediyoruz.afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder