20 Ocak 2010 Çarşamba

PAŞA SARMASI


bu harika sarmayı ustaca yapan ; gelimiz Aytene bizlere ikram ettiği için buradan tekrar çok teşekkür ederim..sevgilerimle..

PAŞA SARMASI:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
6 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı tereyağ
hindistan cevizi
beyaz kat için: kremşanti
fındık ezmesi,yağ ve şeker hariç tüm malzemeyi çırparak pişiriyoruz. en son şeker,yağ ve fındık ezmesini ekleyip ocaktan alıyoruz.büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi ekiyoruz.karışımdan üzerine şerit gibi sırayla ve incecik olarak döküyoruz. boş kalan aralıklararı hafifçe kaşığın tersi ile dolduruyoruz.soğuyunca üzerine çırpılmış kremşantimizden sürüyoruz. rulo yaparak soğuk servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.
PÜF NOKTASI:karışım kıvamı çok koyu yada çok cıvık olmayacak.ve bir çılpıda tepsiye eşit şekilde yayılacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder