12 Ocak 2010 Salı

İMAM BAYILDI ve DOSTLUK BİLDİRİMİ


Buzluga yazdan attıgım patlıcanları yavaş yavaş tüketmeye başladık.Mevsiminde buzluga atılan patlıcan gerçekten leziz oluyor.Hemen bir misafir geldiginde veya canım yemek yapmak istemedigin de çıkarıyorum buzluktan.Hem pratik hem leziz.Dün de yine canım yemek yapmak istemedi ve buzluktan çıkardıgım patlıcanlarla imam bayıldı yaptım.
Bu arada sevgili lezzet-ikram ve sevdalitatlar beni dostluk bildirimine layık görmüşler.Ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz.Bu blog sayesinde çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar edindim.İyi ki varsınız.Bu bildirimi dagıtmam gerekiyor ama ben yine dagıtamayacagım galiba.Çünkü hepiniz benim için ayrı ayrı degerlisiniz.Yani demem o ki Dostluk bildirimi hepinize gelsin.
İMAM BAYILDI MALZEMELER:
  • 5-6 adet patlıcan
  • 2 adet kuru sogan
  • yarım demet maydanoz
  • yeteri kadar sıvıyag(benim patlıcanlarım önceden kızartıldıgı için ayrıca kızartmak için yag kullanmadım.Eger siz kızartacaksanız ona göre sıvıyag ayarlamanız gerekmektedir.)
  • 4 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 8 Adetyeşil biber
  • tuzikarabiber,kırmızı toz biber
  • bir miktar sıcak su

Patlıcanlarınızı alacalı soyun ve 4 adet biberle beraber kızgın yağda bütün halde her tarafı kırana kadar kızartın.Daha sonra patlıcanların ortasını altına gelmeyecek şekilde kesin.Diğer yanda bir tavaya sıvı yağı boşaltın ve kuru soğanları yemeklik doğrayıp ilave edip kavurun,kalan 4 adet sivri biberi ve sarımsağıda ince ince doğrayıp ekleyin bir iki kere karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesleri,tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave ederek iyice karıştırıp kavurun. Daha sonra bu iç malzemeyi patlıcanlarınızın içine doldurun. Ve üzerine kızartılmış biber koyun.İçine bir miktar sıcak su ekledikten sonra ocaga koyun ve pişmeye bırakın.Pişmesine yakın üstlerine ince kıyılmış veya bütün olarak maydanozunu ilave edin ve bir miktar piştikten sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder