9 Eylül 2009 Çarşamba

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA








ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
Tekrar merhaba !
Yaz bitti ister istemez , döndük geldik tekrar kürkçü dükkanımıza:)) Blogumu ve blogcu dostlarımı özledim ama inanın ayaklarım öyle zor geri geldi ki.. Oğlumun okulu bize müthiş (!) bir sürpriz yapıp 3 hafta erken açıldı ve işte buradayız..Yokluğumda ziyaret edip yorum bırakan, içimi ısıtan dileklerde bulunan, dualarını esirgemeyen tüm güzel kalpli dostlara buradan şükranlarımı, sevgilerimi gönderiyorum...
Oğlum da kızım da çok şükür iyi okulları kazandılar...Biri fen lisesine başladı, diğeri de artık bir doktor adayı:)) Zor ve çok stresli bir dönemdi; sınavlar bitince herşey bitiyor gibi gelse de öyle değilmiş..Sonuç bekleme süreci, sonra tercih yapma, okulları dolaşıp çocuğunun geleceği için en doğru kararı vermeye çalışma, sonra zorlu kayıt şartlarını yerine getirme(sabıka kaydı, tam teşekküllü hastaneden heyet raporu mesela..Bunun için komşumuz sayın Dr.Oğuz Ayhan'a tekrar çok teşekkür ediyoruz.)...Bir hafta önce tüm bu süreçler bitmişti ve tamam demiştim, artık bayram sonuna kadar beynim rahat bir şekilde güzel bir tatil yapabilirim ... Ama o ne? Bu sefer de okulun 7 Eylül de açılacağını (normalde biliyorsunuz tüm okullar 28 Eylül de bayram sonrası açılacak) öğrendik. Veeee işte buradayım..!
Yeni tariflerimle, yine yeniden beraberiz..:)
Bu gördüğünüz pastayı kardeşim son kez İstanbul a geldiğinde (doğumgününe denk gelmişti) yapmıştım..Ama yayınlamak bu zamana kısmetmiş...Çok lezizdi, tavsiye ederim...
Herkese güzel bir yıl geçirmeyi diliyorum..Sağlıklı, başarılı, mutlu ve gönlümüzce olsun.
Ne dersiniz?
Ve işte pastamızın yapımı...
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/1 fincan kaynar su
İç Kreması:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
80 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Ganaj Krema:
250 gr süt kreması
1 paket krema sertleştiricisi
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Süslemek için :
bitter çikolata,fıstık, kiraz şekeri
Yapılışı:
*Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şekeri çok iyi çırpalım uzunca bir süre
*Diğer malzemeleri de ekleyip fazla karıştırıp söndürmeden homojenleştirelim.
*Yuvarlak kalıbımızı yağlayıp hamurumuzu dökelim ve 170 derecede -kürdan testiyle-
pişirelim, kenara alıp ılıtalım(mümkünse iyice soğumasını sağlayalım)
*İç kreması için süt, un, yumurtaları, kakaoyu ve şekeri tenceremize koyup karıştıra karıştıra pişirelim
*Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve bitter çikolatayı ekleyelim, karıştırarak soğutalım
*Ganaj için de kremamızı sertleştirici ve pudra şekeri ile iyice mixerleyelim , buzdolabında bekletelim
*Pandispanyamızı ikiye bölelim ve ilk katın üzerini şekerli su ile ıslatalım
*Ara kremamızın yarısını sürelim(üzerine ne dilerseniz koyabilirsiniz:kestane şekeri , çikolata,vişne taneleri vs.)
*İkinci katı koyup onu da ıslatalım ve kalan kremayla kaplayalım
*Benmari (buharda eritme) eritip folyo üzerinde deepfreezde dondurduğumuz çikolatamızdan kopardığımız kırık parçaları pastamıza rastgele koyalım
*Ganaj kremamızla kenarlarına beyaz süslemelerini yapıp, fıstık ve kiraz şekeri ile tamamlayalım
Afiyet olsun
***Benim evim fazla sıcak olduğundan süslemeleri bitirene ve resim çekene kadar dış çikolataları hafif eridi , siz daha temkinli davranın derim..Benden söylemesi:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder