12 Şubat 2010 Cuma

Şekerli meyve suyu kilo aldırır mı?

Şekerli meyve suyu kilo aldırır mı?Şekerli olduğu için meyve sularının kilo aldırdığını bilenler yanılıyormuş!

Meyve suyunun şişmanlattığı doğru değilmiş! Uzmanlara göre, özellikle soğuk kış günlerinde, vücut direncini güçlendirmek için her gün bir bardak meyve suyu içilmesini önererek, şu bilgileri verdi:



"Meyve suyunun kalorisi, meyve ile aynı dır. Örneğin, 100 gram meyve suyundaki kalori miktarı yaklaşık 45- 50'dir. Kilo alma endişesiyle, vücudunuzu vitamin, mineral ve antioksidan yönünden zengin bu gıda takviyesinden mahrum bırakmayınız."

Tatlı bir sıvı olduğu için meyve suyunun yüksek kalorili olarak algılandığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Genel Sekreteri Ebru Akdağ da konuyla ilgili şunları açıkladı: "Araştırmalar, meyve suyu tüketimi arttıkça yağ ve sodyum alımında düşüş olduğunu gösterdi. Son 10 yılda yapılan 14 araştırma, obezite ile meyve suyu arasında ilişki olmadığını ortaya çıkardı. Hatta bazı durumlarda, meyve suyu içen çocuklarda obeziteye daha az rastlandığına dair bilimsel bulgular da var."

MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ; 'Ya 5 Meyve Ye, Ya Suyunu İç' adlı bir kampanya başlattıklarını söyledi. Dünya Kanser Araştırma Enstitüsü'nün bu uygulamadan geçtiğimiz yıl başarılı sonuçlar aldığını belirten Akdağ, şu bilgileri verdi: "Günde en az beş porsiyon meyve-sebze tüketiminin, bazı kanser türleri ve kronik hastalıklara yakalanma riskini düşürdüğü belirtiliyor. Bir bardak meyve suyu ise bir porsiyon meyve ile eş değer tutuluyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder