14 Şubat 2010 Pazar

KOLAY MİLFÖY BÖREGİ


Milföyden yapılan tarifler ani misafirler geldiginde veya kahvaltı da degişik tatlar arandıgı zaman çok güzel bir şeçenek.O yüzden benim buzlugum da her zaman milföy muhakkak bulunur.Ve eminim ki herkes de benim gibi.Bu tarif de elle açılan börekleri aratmayacak kadar güzel oluyor.Bir çok insan bu böregi yerken milföy oldugunu anlamıyor.İşte kolay milföy böreginin tarifi:
KOLAY MİLFÖY BÖREGİ MALZEMELERİ:
  • 6 adet kare milföy
  • Peynir,maydanoz(veya istediginiz bir börek içi kıymalı veya patatesli de olabilir)
  • un(milföyü açmak için)
  • yumurta sarısı ve çörek otu
Her bir kare milföyü tezgah üzerinde un serperek merdane veya oklava ile açabileceginiz kadar açıyorsunuz.(yufka kalınlıgında olabilir)Açtıgınız hamurun kenar kısmına hazırladıgınız börek içinden koyuyorsunuz ve rulo yaparak sarıyorsunuz.İstediginiz büyüklükte kesip(beni 2'ye böldüm)yaglı kagıt serilmiş veya yaglanmış tepsiye diziyorsunuz ve üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpiyorsunuz.Önceden ısıtılmış 180C fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder