10 Şubat 2010 Çarşamba

Visneli-Bademli Pasta


Visneli-Bademli Pasta´yi alman dergisinden alip denedim.
Önce bu verdigim ölcülerdeki gibi yuvarlak borcam kabinda yapip denedim.
Kizimin gecmis dogum gününü bu nefis pastayla kutlamis olduk.
Ertesi gün de damadimin dogum günü icin, bu tarifin iki kat malzemesi ile 40x32´lik firin tepsisinde yaptim. ikiside bir birinden nefis olmustu.
Kremasini yine ayni ölcü yaptim. icindeki badem, cikolata ve visnenin tadi tarcinla bulusunca yumusacik muhtesem bir aromali pasta oldu.

Visneli-Bademli Pasta
Malzemeleri:
4 Yumurta
150 gr Seker
200 gr Tereyagi erimis veya yumusak
150 gr Un
125 gr ince cekilmis Badem
125 gr Cikolata rendesi
1 cay kasigi Kabartmatozu
1 paket Vanilyasekeri
1 cay kasigi Tarcin
1 Kutu suyu süzülmüs Visne

Kremasi:
1 cay bardagi Seker
3 su bardagi Süt
1 Yumurta
1 yemek kasigi Un
2 yemek kasigi Nisasta
2 yemek kasigi Kakao
1 paket Vanilyasekeri

Üzeri icin file Badem

Yapilisi:
Keke hamurunu hazirlamak icin 4 yumurta ve seker cirpma kabina alinarak köpük köpük olana kadar cirpilir. Visne haric diger malzemelerde ilave edilerek cirpmaya devam edilir. Malzemeler güzel cirpilinca kasik yardimi ile visneler keke ilave edilerek karistirilir.
Yaglanmis kek kalibinin icine alinir ve 175° de yaklasik 30-40 dakika pisirilir. Firinin durumuna göre degisir, 30 dakika sonunda icine temiz bir bicak batirilir. Eger bicaga hamur yapismamissa olmus demektir, aksi takdirde 10 dakika daha pisirilir.
Pisen kek firindan alinir sogumaya birakilir.
Kremasi icin bir tencereye önce un, nisasta ve seker konularak karistirilir. Cirpma teli ile cirpilarak sütü eklenir. Vanilya haric tüm malzemeler eklenir ve krema kivamina gelene kadar karistirilarak pisirilir.
Ocaktan alinir ve vanilyasi eklenir. Soguyan kekin üzerine bu krema yayilir. Üzerine file Badem serpilir.
Sogutulduktan sonra servis yapilir.

Afiyet Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder