16 Şubat 2010 Salı

KURU PATLICAN DOLMASI(ZEYTİNYAGLI)


Aslında hep yedigim ama hiç yapmadıgım bir lezzet kuru patlıcan dolması.Gaziantep yöresel yemegi,ama kuru patlıcan dolmasını yapan birçok yöre de var.Ama bence önemli olan tadının nasıl oldugu aslında.Ben küçükkken annem hep yapardı.Ama Antalya'da patlıcanı kurutmak mümkün olmadıgı için ben hiç yapmamıştım.Annem kurutup getirmiş sagolsun banada sadece yapmak düştü.

KURU PATLICAN DOLMASI MALZEMELERİ:
  • 10 adet kuru patlıcan(biz çekirdek aile oldugumuz için bize yetti)
  • 2 adet kuru sogan
  • yarım bag maydanoz
  • her bir patlıcan için 1 tatlı kaşıgı(silme) pirinç
  • yarım yemek kaşıgı biber salçası
  • yarım yemek kaşıgı domates salçası
  • limon suyu
  • nane,kırmızı toz biber,karabiber,tuz
  • sıvıyag
Kuru patlıcanları kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.İçini ben çigden hazırlıyorum.Soganları,maydanozları küçük dograyın.Bütün malzemeleri koyup güzelce karıştırın.Yumuşamış patlıcanları çok doldurmamak kaydı ile pirinçli iç ile dolduruyoruz.(patlıcanların agzında birer parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz)Tencereye diziyoruz ve üzerini az geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder