24 Kasım 2009 Salı

MİLFÖYLÜ ŞÖBİYET TATLISI ve ÖGRETMENLER GÜNÜ



Yine işin kolayına kaçıp bir şöbiyet tatlısı yapayım dedim.Malum bayram geliyor ve tatlı ihtiyacı iki katına çıkıyor.Tabii ki şunu da söylemeden geçmeyeyim gerçek şöbiyet gibi asla olmuyor ama tadı güzel merak etmeyin.İnternetten araştırmlarım sonucunda bulmuştum ama kaynagını hatırlayamadım.Bu arada bütün ögretmenlerimizin de ögretmenler gününü kutluyorum.Denemek isteyenler için tarif:
Malzemeler:
  • 6 adet milföy hamuru
  • yarım su bardagı ceviz içi
  • 100 gr. tereyag(eritilip sogutulmuş)
İç malzemesi:
  • 1 su bardagı süt
  • 2 yemek kaşıgı irmik
  • fıstık veya fındık(üstüne serpmek için)
Şerbet malzemeleri:
  • 2 su bardagı toz şeker
  • 3 su bardagı su
  • 1 tatlı kaşıgı limon suyu
İlk önce içi malzemesi için süt ve irmigi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Sonra şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz şerbeti kıvam alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.Ve ılınmaya bırakıyoruz.
Diger tarafta milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüyoruz.(küçük kareler olacak)Milföy hamurlarının kenarlarına ılınmış muhallebiden koyup üzerine ceviz döküyoruz.Ve üçgen şekilde kapatıyoruz.Yaglanmış tepsiye dizip üzerine eritilip sogutulmuş tereyag gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ılınmış şerbetini döküyoruz.Şerbetini çekince üstüne fındık veya fıstık serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder