11 Kasım 2009 Çarşamba

On dakika yaparak on yaş gençlik






Küçük iğnelerin vücudunuza batmasını göze alamıyorsanız, üzülmeyin. Günde sadece 10 dakikayla kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.


Kaşların aşağı sarkması, göz kapaklarında torbalanma başlaması, çizgilerin biraz daha derinleşmesi... Bütün bu saydıklarımız ne yazık ki yaşlanmanın belirtileri. Ayna korkusu olmadan yaşamak, "nasıl görünüyorum" kabusundan kurtulmak için her gün on dakikanızı masaja ayırmakta fayda var.



Masaj, sadece strese ve gergin kaslara iyi gelmekle kalmıyor aynı zamanda kırışıklıkların azalmasına da etki ediyor. Kırışıklıklarınıza uygulayacağınız lifting masajı için mutlaka güzellik merkezlerine gitmeniz de gerekmiyor. İşte, zamana meydan okuyarak yaşlılıkta güzellik sağlayacak, üstelik bu sırada sizi stresten arındıracak masaj teknikleri... 

Boynunuzu kaldırın 
Başınızı yukarı kaldırın. Daha sonra sağ ve sol ellerinizle değişimli olarak boynunuzu, aşağıdan yukarıya doğru ovun. Bu masajı mutlaka boynunuzdan başlayarak çene ucuna doğru yapmalısınız.


Stresi azaltın 
İşaret ve orta parmaklarınızın yardımıyla şakaklarınıza daireler çizerek masaj yapın. Bunu yaparken derin nefes alıp verin ve masajı üç kez tekrarlayın.


Yüz kaslarına takviye 
Orta parmaklarınızla kaş başlangıcından itibaren şakaklarınıza kadar olan bölgeyi ovuşturun. Bu hareketi üçer kez olmak üzere, kaşlarınızın üst bölgesine, ikinci aşamada ise kaşlarınızın alt bölgesine uygulayın. Daha sonra aynı hareketi kaşlarınızdan başlayarak saç diplerinize doğru uygulayın ve buradan da şakaklarınıza doğru aynı baskıyla geri dönün. Bu masajı üç kez tekrarlayın.


Dokularınızı güçlendirin 
Orta parmaklarınızın yardımıyla küçük daireler çizerek burun kanatlarınızdan başlayıp elmacık kemiklerinizin alt bölümü ve buradan da kulaklarınıza kadar olan bölgeye masaj yapın.
 


Gerilimi atın 
Ellerinizi 20 saniye boyunca avuçlarınız ısınana kadar birbirine sürtün. Gözlerinizi kapatın, ellerinizi yüzünüze koyun ve 1 dakika boyunca gevşeyin. Daha sonra ellerinizi kulaklarınızın üstüne koyun, yüzünüzdeki ve ruhunuzdaki gerginlikten arınmaya çalışın. Bunu yaparken derin nefes alıp verin.


Kaşlarınızı kaldırın 
Kaşlarınızı başparmağınızın ve işaretparmağınızın arasına alın ve nazikçe içeriden dışarıya doğru ovuştururun. Daha sonra parmak uçlarınızla bu bölgeye hafif baskı uygulayarak kaşlarınızı biraz yukarı doğru kaldırın. Bu masajı kaş çizginiz boyunca uygulayın ve 4 kez tekrarlayın.


Daha gergin yüz hatları 
Orta parmaklarınızı alt dudak ve çene bölgenizin arasına koyun. Hafif basınçuygulayarak dıştan yukarı doğru küçük daireler çizin. Bu hareket yapınızı güçlendirir ve yüz İnatlarınızın belirginleşmesine yardımcı olur.


Yanaklarınızı canlandırın 
Yanaklarınızın pembe ve gergin kalabilmesi için her gün parmaklarınızla burun bölgenizden başlayarak kulaklarınıza kadar masaj yapın. Bu hareketi yaparken iç tarafta kalan bölgelere daha hafif, elmacık kemiklerinin altında kalan bölgelere ise biraz daha fazla baskı uygulayın. Masajı 4 kez tekrarlayın.


Alnınızdaki kırışıklıklardan kurtulun 
Her iki elinizin parmaklarıyla alnınızın orta bölümünden hafif baskı yaparak dışa doğru alnınızı ovun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder