19 Kasım 2009 Perşembe

SEBZELİ BÖREK


Yedigim ilk an böyle güzel bir tat ve börek olabilir mi diye düşündüm.Hele benim gibi kırmızı biber sevdalıysanız bu tarif tam size göre.Yaptıgım misafirler de bayıldı.Deneyin bence pişman olmayacaksınız.Ve en önemlisi bu tarif kendisini severek takip ettigim muhteremleafiyetle'ye ait.
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • yarım kilo ıspanak yapragı(köklerini atmayın dana önce tarifini verdigim salata 'yı yaparsınız)
  • 1 kilo haşlanmış ve kabugu soyulmuş kırmızı biber
  • 2 adet çig olarak rendelenmiş patates
  • 2 adet çig olarak rendelenmiş havuç
  • 1 büyük boy haşlanmış ve didilmiş tavuk gögsü
  • 1 su bardagı sıvıyag
  • tuz,karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Birinci yufkayı mutfak tezgahının veya masanın üzerine serin.Üzerine sıvı yağdan sürün.İkinci yufkayıda onun üzerine yerleştirin.Sıvı yağ sürüp üzerine ıspanak yapraklarını çiğ olarak ve düzgün bir şekilde tek tek dizin.Tuzunu ve birkaç kaşık sıvı yağ serpmeyi unutmayın. Üçüncü yufkayı serip üzerine bütün olarak haşlanıp zarı soyulmuş kırmızı biberleri dizin.Yine tuz serpmeyi ve birkaç kaşık sıvı yağ koymayı unutmayın.Dördüncü yufkayı yerleştirin.Üzerine rendelenmiş çiğ patates ve havucu yerleştirin.(ben rende patates ve havucu kaynamış suda azıcık haşladım)Tuz,karabiber ve sıvı yağ serpin.Beşinci yufkayı yerleştirin.Üzerine haşlanıp didilmiş tavuk göğsünü yerleştirin.(bir daha ki sefere tavugun üstüne ya kaşar rendesi ya da beşamel sos dökecegim tavuklar yerken dökülüyor çünkü)Tuz,karabiber ve sıvı yağ dökün.Yufkanın kenar kısmını hafif içe katlayın.Bütün olarak rulo yapın.Ruloyu tam ortadan kesin.Fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürüp, ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Pişince dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder