28 Nisan 2010 Çarşamba

BÜZME BAKLAVA(BAKLAVALIK YUFKADAN) ve FİKRİMÜHİM SÜPRİZİ

 Ne zamandır denemeyi istedigim bir tarifti büzme baklava.Sonunda yapabildim.Ama kendim abartmadan yedim.Daha çok bizimkiler begendi.Yanlız şunu söylemek istiyorum çıtır çıtır olmasını bekledim ama olmadı.Dışarıda satılan büzme baklava tadını yakalayamadım.Ama yine de keyifli bir şekilde yedi bizimkiler.Eğer alternatif bir tatlı arıyorsanız deneyim derim.
BÜZME BAKLAVA MALZEMELERİ:
  • Yarım paket hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardagı ince kıyılmış ceviz
  • 150-200 gr tereyag(isterseniz azaltabilirsiniz)(üstüne sürmek için)
ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardagı toz şeker
  • 3 su bardagı su
  • birkaç damla limon suyu
Önce şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz.Ve kıvam alınca ılınmaya bırakıyoruz.(şerbet ılık olacak).Daha sonra yufkalardan 2 tanesini aralarına az sıvıyag sürerek üst üste koyuyoruz ve üstüne ceviz serpiyoruz.Ve geniş kenarına ince oklavayı yerleştiriyoruz ve dikkatlice sarıyoruz.Sardıktan sonra dikkatlice ortaya dogru büzüyoruz yufkaları.Büzme işlemi bitince yufkaları oklavadan çıkarıyoruz.Ortadan ikiye bölüp altı yaglanmış orta boy borcama veya tepsiye aralık bırakmadan diziyoruz.(burada büzgülerinin bozulmaması önemli o yüzden ben borcama dizdim yarım pakete borcam yeterli geldi).Ayrı bir yerde tereyagını eritip baklavaların üstüne döküyoruz.Her tarafına dagılmalı tereyag.Ve önceden 180C ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Pişen baklavayı fırından çıkarıp 5 dakika bekletiyoruz ve ılınmış şerbeti üstüne döküyoruz.
Afiyet olsun.
Bu arada Fikrimühimden Yumoş paketi geldi bana.Gelen yumoşun kokusuna hayran kaldım.Hepiniz gibi bende çamaşırlarımın mis gibi kokmasını ve yumuşacık olmasını isterim.Zaten hep kullandıgım yumoşun bu serisini denememiştim.Fikrimühim sayesinde deneme fırsatı buldum ve çok memnun kaldım.Ayrıca konsantre bir yumoş.1.5 L'si 6L'ye denk geliyor.Hem çamaşırlarınız mis gibi kokuyor hem bütçeniz sarsılmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder