25 Nisan 2010 Pazar

HATAY USULÜ SARMA:))



BUZGİBİ CACIK İLE BERABER....




NİYE HATAY USÜLÜ YAZDIM ?? ÇÜNKÜ BİZ SARMAYININ İÇİNİ KAVURMAYIZ EN BAŞTA,SONR İÇİNE KOYDUĞUMUZ ŞEYLER BİZİM YÖRENİN DAMAK TADINA GÖRE:))
İÇİNDE NELER VAR SAYAYIM:

PİRİNÇ
DOMATES SALÇASI
BİBER SALÇASI
SARIMSAK SOĞAN
NANE ,MAYDANOZ
KÜÇÜCÜK DOĞRANMIZ DOMATES
BİRAZ NAR EKŞİSİ (yaprak ekşi oldugundan az koyuyoruz,dolmaya daha fazla koyulur)
TUZ,YAĞ

BEN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ ANNEM HİÇ ETLİ SARMA YAPMAZ BENDE O YÜZDEN ETLİ SARMAYI SEVMİYORUM.BİDE BÖYLE ZEYTİNYALI OLUNCA DOLAPTAN ÇIKAR YOĞUR DÖK ÜZERİNE YE AMA KIYMAI OLUNCA ISITMADAN YENMİYOR VE HİÇBİR ZAMAN İÇİ ISINMIYOR (mikrodalga fırın hariç)
İŞTE BU BENİM ANNEMDEN ANNEANNEMDEN ÖĞRENDİĞİM SARMA.BİZİM TENCERENİN DİMİ GÖRÜNDÜ AKŞAMA KADAR:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder