30 Nisan 2010 Cuma

RUGELACH KURABİYE



Merhabalar , bu gün çok lezzetli bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Geleneksel bir yahudi kurabiyesi olan rugelach genellikle kutladıkları Hanukah bayramlarında mutlaka masadaki yerini alır.

Yapımı pratik olmasına karşılık inanılmaz lezzetli ve ağızda dağılan bir dokusu vardır, içini istediğiniz malzemelerle doldurup kendi damak tadınıza görede uygulayabilirsiniz

Hepinize iyi hafta sonları dilerim belki tarifimi dener hafta sonunuzu bir kat daha lezzetlendirirsiniz..afiyet olsun :)

Un 3sb ( 420gr)
Toz Şeker ¼ sb (50 g)
Tereyağı 270 gr
Yumurta sarısı 3 tane
Yoğurt 1 sb (245 gr)

İçi: sürmek için reçel ve serpmek içintarçın, ceviz, kuş üzümü,çikolata( isteğinize bağlı olarak hepsini kullanabilir yada birkaçını seçebilirsini.Arzu ettiğiniz miktara göre ayarlayabilirsiniz)

180 C 30dk

-un ve şekeri karıştırıp küçük küçük kestiğiniz tereyağını ekleyin ve ekmek kırıntısı gibi olana dek karıştırın

-ortasını hafifçe açıp yumurta sarılarını ve yoğurdu çırpıp içine ekleyin ve yoğurun ve 2 yada 3 parçaya bölüp plastik folyoya sarın dolapta 1 saat bekletin

-Her parçayı 30 cm genişliğinde açın reçel sürüp isteğinize göre hazırladığınız içi serpip 12 yada 14 üçgen olarak kesip rulo şeklinde kıvırın

-tepsiye dizip üzerine 1 yumurta sürün ve toz şekeri serpip önceden ısıtılmış fırınınıza verin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder