20 Ağustos 2009 Perşembe

Bobo-Nobre Kıyası ya da Küçük Düşünmenin Portekizcesi

Bobo'nun suyu iyice ısındı, eğer yakın zamanda transferi gerçekleşmezse, bu işten hem Beşiktaş, hem de Bobo zararlı çıkacak gibi gözüküyor. İlginçtir, Bobo'nun olası transferi öncesi, ortalıkta bir Bobo - Nobre kıyası almış başını gidiyor. Halbuki Beşiktaş cephesinde planlar çok farklı bir yönde de olabilir.

Bobo satılırsa, klübün kasasına 4-5 milyon avro para girecek. Bir o kadar takviye yapılırsa, takımı Şampiyonlar Ligi'nde sırtlayabilecek, daha da önemlisi camiayı heyecanlandıracak, forma satışlarını patlatacak bir transfer yapılabilir. Fakat süre kısıtlı, eleme turları tamamlanmadan, transferlerin gerçekleşmesi lazım. Bobo'nun gitmesi ile, Delgado problemi de bir süreliğine ertelenmiş olur: yabancı kontenjanı yine açılır. Nobre, Bobo'nun alternatifi olabilir, daha iyi ya da daha kötü oyuncudur orası benim derdim değil, benim derdim iki oyuncunun da tek başına ele alındığında ŞL için yeterli olmadığıdır. Açıkçası, formda bir Batuhan bile, oyuncunun Avrupa'ya pazarlanması adına Bobo ya da Nobre yerine oynatılabilir; en azından genç bir yeteneğin gerçekten iyi bir fiyata satılma şansı olur.

Sonuçta, Bobo tranferi gerçekleşirse, Beşiktaş takımına, ismiyle rakiplerini korkutacak bir isim transfer edilebilir, olmazsa da Yıldıray gibi oyuncularla yetinmek zorunda kalırız.

Nuri Şahin mi dediniz? Kendisi bu aralar Mesut Ozil ile beraber Bundesliga'nın tozunu atmakla meşgul, Demirören'in telefonlarını o yüzden duymuyor olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder