15 Ağustos 2009 Cumartesi

"Çekim gücü"nün sırrı!

"Elektrik aldım/ alamadım" son zamanlarda sıkça duyuyoruz... Peki nedir bu elektrik meselesi? Birine neden elektrikleniriz? Kim bizi çeker? Çekim gücünüzü öğrenip etki alanınızı genişlebilirsiniz.

Neden bir erkek seni çekerken diğeri itiyor? Uzmanlar kimyasal çekimi anlattı...


Bir çöpçatan sana, bir erkekle kaynaşman için ortak ilgi alanları, değerler ve benzer altyapılara sahip olmanın yeterli olacağını söyler. Fakat bir erkeğe ısınmanın ya da ona karşı heyecan duymanın kimyadan geldiğini bilmelisin!

Bu gizemli ve soyut durum, iki insanı adeta birbirine yapıştırıyor. Buna rağmen kime âşık olacağını kesin olarak önceden tahmin etmenin bir yolu yok. Etkilenmenin kurallarını anlamak, ruh eşini bulup onu elinde tutmana yardımcı olacak...

EŞİT ETKİLEŞİM

Kıvanç Tatlıtuğ ve benzeri adamlarla birlikte olmaya biraz ara verebilirsin belki. "Çünkü sırf bir adam çok yakışıklı diye bu, onunla ilişkiyi devam ettireceğin anlamına gelmez" diyor Biyolojik Antropolog ve Why Him? Why Her? Kitabının yazarı Helen Fisher ve ekliyor:

"Kişiler diğer insanlarla olan fiziksel seviyelerinin benzerliklerine göre çekim hisseder." Sıradan görünümlü biri genelde kendine sıradan görünümlü bir eş arayacak, doğal olarak da güzel insanlar eşleşecek (Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin eşleşmesinin mükemmel açıklaması değil mi?). "Bazı insanlar en iyi sıfatlara sahip olsalar dahi bazıları tarafından reddedilir" diyor Fisher.

BENZER İSİMLER

Birçok ciftin benzer isimlere sahip olmaları basta tesadüf gibi görünse de aslında bilinçaltı bir secimdir. "Genellikle insanlar isimleri benzer olan ya da aynı bas harfle başlayan kişilerle eşleşir çünkü tanıdık hissetmek ister" diyor Irresistible Attraction: Secrets of Personal Magnetism kitabının yazarı Doktor Kavin Hogan.

İpucu: Eğer benzer isimleriniz yoksa bile birbirinize benzer lakaplar takmak aynı etkiyi yaratacaktır.


AYNI GARİP HUYLAR

Sen farklı kültürlerin filmlerini seviyorsun o ise Die Hard filmini, önemli değil. Çiftler arasındaki uyum, sıra dışı ilgi alanlarına bağlıdır. Mesela rüyalarını kaydetme eğilimi veya ançüez aşkı gibi. "İnsanlar aynı mizaca sahip kişileri arzular. Biri senin garip huylarını algıladığında aranızda aniden bir bağ oluşuverir" diyor Hogan.

İpucu: Ona sorarak ortak noktalarınızı keşfetmeye çalış ve şunları sor: "Çocukken en garip huyun neydi?" ya da "Eğer yalnızca üç nesneye sahip olman gerekseydi, bunlar ne olurdu?"


ONUN GİBİ OLMAK İSTİYORSUN

İnsanlar doğal olarak kendilerinde eksik olan özelliklere sahip kişilere âşık olur. "Kişiler genellikle kendilerini dengeleyecek birini tercih eder" diyor Washington Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Pepper Schwartz. "Eğer dışarı çıkmak için çabalıyorsan, seçeceğin kişi sosyal biri olacaktır."

İpucu: Zıt kutuplarda olduğunu düşündüğün birine mi vuruldun? Peşinden git. Çünkü onun sende olmayan pozitif özellikleri bir süre sonra sana taşınacak, bu da ilişkini daha sağlam hale getirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder