
TAZE SOĞAN,MAYDANOZ VE NANE (kesinlikle marul doğramıyoruz)

TABİ YEŞİLLİKSİZ OLMAZ YANINDA YEMEK İÇİN MARUL VE TERE

KÖFTELİK BULGUR ,DOMATES SALÇASI, BİBER SALÇASI, AZ TUZ ÇOK AZ KİMYON

YANIMIZDA BÜYÜK BİR KASEDE ELİMİZİ BATIRACAK ILIK SU ALIP YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ.KESİNLİKLE BURSADA YAPILAN GİBİ SICAK SUYU DÖKÜP KARIŞTIRMIYORUZ.SADECE ELİMİZİ BATIRARAK YOĞURA YOĞURA BULGURU YUMUŞATIYORUZ.AYNI ÇİĞ KÖFTE GİBİ.TADINA BAKIYORUZ BULGUR YUMUŞAMIŞ KIVAMA GELMİŞ İSE ONCE DOĞRANMIŞ YEŞİLLİKLERİ EKLEYİP HAFİF KARIŞTIRIYORUZ SONRA NAR EKŞİSİ VE YAĞINI (mümkünse zeytin yağ) ekliyoruz.VE İYİCE YEŞİLLİKLERİ ÖLDÜRMEDEN KARIŞTIRIYORUZ...

VE İŞTE SON HALİ.YANINDA YEMEK İÇİN DOMATES,SALATALIK VE ACI SÜSBİBERİ TURŞUSU...BU GÖRDÜĞÜNÜZ HERŞEYİ (biber ve domates salçasını,turşuyu,kimyonu, ve bulguru) HERŞEYİ ANNEM KIŞLIK OLARAK KENDİ YAPIYOR.NE ŞANSLIYIM CANIM ANNEM ELLERİNE SAĞLIK...nar ekşisinide halam yapıyor onunda eline sağlık tabi..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder