9 Nisan 2010 Cuma

MERCİMEKLİ PİLAV VE FELLAH TURŞUSU


MERCİMEKLİ PİLAV VE FELLAH TURŞUSU





BU BİZİM MEMLEKETİN SICAK YAZ GÜNLERİNEDE SOĞUK HATTA İÇİNE BUZ ATIP İÇTİĞİMİZ FELLAH TURŞUSU




BU MERCİMEKLİ PİLAV DİĞER PİLAVLARA BEŞ ÇEKER BENCE:))





BUDA SUMAK EKŞİSİ.BİLDİĞİNİZ TOZ SUMAGIN TOZ HALİNE GELMEMİŞ AĞAÇTAN TOPLANDIĞI HAL.BUNU BU TURŞU İÇİN ALIRIZ...

MERCİMEKLİ PİLAV:

yeşil mercimeği haşlayıp haşlanan suya bulgurunu atıp pişirilir.sonra bir tavada yağın içine küçük bir soğanı küçücük küçücük doğrayıp kavurup pilavın içine döküp karıştırılır.....suyunu ve bulgurunu göz kararı koyuyoruz...zaten ev hanımları bilirler bakınca...

FELLAH TURŞUSU:

patlıcan ve biveri(mümkünse acı biber) haşlayıp süzüyoruz..ayrı bir kapta sumağı ılık su ile 2 saat önceden ıslıyoruz ekşisi ve rengi güzel çıksın diye ılık su koyuyoruz...sonra sumak tanelerini süzüp suyun içine bier ve patlıcan haşlamasını koyuyoruz içine bir iki diş sarımsak ve kuru nane ilave ediyoruz ve dolapta soğumaya bırakıyoruz....buz gibi servis yapıyoruz..

NOT:BUNUN İKİSİ AYRILMAZ İKİLİ BİRLİKTE ÇOK LEZZETLİ OLUYORLAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder