8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU TART

çooooooook lezzetli...

hamuru için:
1/2 paket tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2.5-3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
tuz
üzeri için:
1/2 tavuk göğsü(haşlanmış)
1 büyük konserve garnitür veya haşlanmış 1'er adet patates,havuç ve 100gr bezelye
tuz,karabiber
sosu için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
tuz

75 gr kaşar rendesi

unu eleyip havuz gibi açalım.hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip,özlü bir hamur yoğuralım.
25-30 cm çapındaki fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.
hamuru kenarları 2-3 cm yukarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirelim.
ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim.
bir kapta tiftiklenmiş tavuk göğsünü,garnitürü,tuz ve karabiberi karıştıralım.
tavaya sıvıyağı alalım.unu ekleyip hafifçe sararıncaya kadar karıştıralım.karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirelim.
ocaktan alıp tavuklu harcı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
pişen tart hamurunun üzerine yayalım.üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırının üst gözünde kaşarlar iyice eriyinceye dek pişirelim.
arzuya göre tartölet kalıplarında da pişirilebilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder