Merhabalar bu gün çok severek yaptığım ve çok lezzetli olan bir kek tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Yapımı çok pratik olmasına karşın lezzeti bana göre mükemmel...İsteseniz taze olarak istersenizde ertesi gün hafif kızartmış şekilde hatta yanında da az miktarda tereyağı ile yiyebileceğiniz bu keki her iki türlüde yemenizi tavsiye ederim ...her iki türlü de farklı ve mükemmel bir lezzet yakalayacağınıza eminim..her zaman yazdığım gibi kalıp ölçüsüne ve fırın ısısına mutlaka uymalısınız tarifimizin başarılı sonuç vermesini için.
Kekin adı Yarım kilo keki, ldukça farklı bir isim..nereden mi geliyor?? Kısaca anlatmak gerekirse eski zamanlarda ingiltere de ortaya çıkmış kekimiz.. içindeki tüm malzemeler yarım kilo olarak kullanılırmış adını da buradan alıyor işte...
Zaman içerisinde mktarlar da değişiklik olsada ismi hep aynı kalmış...şimdi buyurun tarifimize ...afiyet olsun..:)
un 2cup
kabartma tozu 1çyk
tereyağı 20ogr( oda ısısında)
şeker 1cup
yumurta 4 tane( oda ısısnda)
1cup=240ml=(( 240 ml alan bir su bardağıda kullanabilirsiniz)
160 c
70DK
23-13dikdörtgen fırın kabı
-un ve kabartma tozunu karıştırın
-tereyağını ve şekeri iyice 5 dk çırpın
-yumurtaları teker teker ekleyip her seferden sonra ço iyi çırpın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder